Поділитись:

Зупинка серця в новорічну ніч й інфаркт в операційній: історії з Ковельського МТМО

Середа, 27 січня 2021, 14:32
Зупинка серця в новорічну ніч й інфаркт в операційній: історії з Ковельського МТМО

З початку 2021 року у Ковельському МТМО врятували сім життів. 

Про це повідомили на сторінці медзакладу у фейсбуці. 

Останній день 2020-го для ковельських лікарів ознаменувався врятованим життям пацієнта, якого за дві години до Нового року доставили в приймальне відділення Ковельського МТМО із зупинкою серцевої діяльності. Успішні реанімаційні заходи повернули хворого до життя. Йому було імплантовано тимчасовий водій ритму серця. А 2 січня 2021 року у кардіоцентрі чоловіку встановили двокамерний електрокардіостимулятор.

Ще четверо пацієнтів кардіохірургічного центру у доброму самопочутті та з гарним настроєм готуються до виписки. Усі вони потрапили у ковельську лікарню в критичному стані та потребували складних операцій на серці.

Зокрема, провідним кардіохірургом Ковельського МТМО Володимиром Танським та командою лікарів центру врятовано життя чоловіку, у якого на операційному столі трапився повторний інфаркт. Пацієнта 1959 року народження доставили з Любешівського району з інфарктом міокарда. Під час операції – аортокоронарного шунтування – виникла раптова зупинка серця. Завдяки миттєвій реакції ковельських медиків життя пацієнта було врятоване. Його терміново підключили до апарату штучного кровообігу та успішно завершили операцію.

Зазначимо, що 90 % втручань з аортокоронарного шунтування (АКШ) лікарі виконують за методикою Off-pamp, без зупинки серця.

Іншим пацієнтам кардіохірургічного центру з важкими набутими вадами серця проведено протезування аортальних клапанів, мітрального клапана, зроблено пластику трьохстулкового клапана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів