Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 12 лютого

П'ятниця, 12 лютого 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 12 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів ТОП найцікавіших та найважливіших новин Луцька за п'ятницю,12 лютого.

Про скандал навколо лікарні на сесії Луцької райради 

Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги, який став нещодавно відомим завдяки величезній заробітній платі директорки закладу, попросили передати на баланс Ківерцівської громади.

Боратинська громада виступила проти такого рішення, і попросила віддати права засновника комунального закладу їм, адже з лікарями Луцької райлікарні мешканці громади уклали близько 10 тисяч декларацій. Окрім того, Боратинська громада та Луцький район багато років фінансували заклад.

Проти передачі закладу на баланс на баланс Ківерцівської громади виступили і ветерани АТО, адже, якщо зміниться юридична адреса медзакладу, їм доведеться їздити по довідки у Ківерці. У сесійній залі піднявся галас. Депутати Боратинської сільради говорили про несправедливість такої передачі, їх палко підтримували учасники АТО, але не підтримувала більшість депутатів райради. Зрештою, довелося запросити до залу правоохоронців, і тільки тоді дискусії припинилися. 

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 12 лютого

Зрештою, проєкт рішення про передачу Луцького РЦПМСД на баланс Ківерцівської громади підтримала більшість депутатів

До слова, на сесії заслухали і звіт гендиректорки Луцької райлікарні Оксани Чертюк. Серед іншого, вона прокоментувала свою зарплатню у листопаді та грудні, яка щомісяця становила більше, ніж півтори сотні тисяч гривень. 

Про те, що у Луцьку спіймали на хабарі у 200 тисяч гривень радника директора волинського автодору

Сбушники викрили на хабарництві посадовців державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». За різні суми «винагороди» чиновники гарантували комерсантам сприяння у перемозі в тендерних закупівлях робіт і послуг з будівництва та ремонту доріг. 

Правоохоронці затримали посадовця під час отримання 200 тисяч гривень хабаря на проспекті Президента Грушевського, неподалік від залізничного вокзалу.

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 12 лютого

Про те, чи готова Волинь до вакцинації

Роман Рудоквас, який тимчасово виконує обов'язки начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, дав інтерв'ю журналістам ІА «Конкурент».

Про те, як організують роботу пунктів щеплення, скільки Волинь отримуватиме вакцини, хто вже погодився на щеплення, як вакцинуватися пересічному волинянину та багато іншого – читайте у нашому матеріалі.

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів