Поділитись:

Медичні маски і косметика: в «Ягодині» знайшли «лівий» товар на пів мільйона

Середа, 10 лютого 2021, 17:16
Медичні маски і косметика: в «Ягодині» знайшли «лівий» товар на пів мільйона

фото ілюстративне

На митному посту «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби при огляді автомобіля з гуманітарною допомогою знайшли незадекларований товар на суму понад пів мільйона гривень.

Про це повідомляється на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль Volvo під керуванням громадянина України.

До митного контролю він подав товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються товари як гуманітарна допомога.

В результаті повного митного огляду в авто знайшли незадекларовані 4 тисяч медичних масок торгової марки Kangning Protective та понад 3 тисячі одиниць косметологічних засобів торгової марки Balea, загальною вартістю 503,8 тис. гривень.

Таким чином, особа, відповідальна за відправку товарів гуманітарної допомоги від німецької компанії, через водія вчинила дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України товару, шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів та їх кількості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України, і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% вартості предмету правопорушення. Працівники Волинської митниці Держмитслужби склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучили до рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів