Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 9 лютого

Вівторок, 09 лютого 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 9 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів ТОП найцікавіших та найважливіших новин Луцька за вівторок, 9 лютого.

Про нові вулиці, мости та об'їзди у Луцьку

Останніми роками у Луцьку суттєво збільшилася кількість транспорту. Щоранку водії можуть відчути це на власній шкірі, стоячи у заторах дорогою на роботу. Саме тому виникла гостра потреба розвантажити вулиці міста від внутрішньоміського і транзитного транспорту, і зробити проїзд Луцьком знову комфортним. 

У міській раді обговорювали новий проєкт схеми організації дорожнього руху у місті, який розробили фахівці Луцького НТУ. 

Що саме планують змінити в обласному центрі Волині – читайте у нашому матеріалі.

Про те, які проблеми спричинила на Волині негода, і як їх долають

Негода накриває Волинь другу добу поспіль. Сильний та інтенсивний снігопад, що розпочався в ніч з неділі на понеділок, продовжився протягом минулої доби. Випало 70 % місячної норми. Зранку у Луцьку дороги і тротуари майже ніде не були розчищені.

Через ожеледь на вулицях обласного центру до травмпункту в Луцьку із травмами різного ступеня важкості звернулося 37 осіб. У 15 пацієнтів діагностували переломи різної важкості, решта отримали забої, розтягнення і рани. Четверо осіб потребували оперативного втручання.

Станом на ранок вівторка рятувальники зі снігових заметів вивільнили 82 автомобілі, зокрема, 8 рейсових автобусів міжміського та міжобласного сполучення, 20 вантажних автомобілів, 51 легкове авто та 3 автомобілі невідкладної медичної допомоги. У результат аварійно-рятувальних робіт надали допомогу 179 громадянам.

На луцькій автостанції скасували понад 60 % усіх запланованих рейсів. У порівнянні із вчорашнім днем ситуація ускладнилася, кажуть на автостанції.

На вулиці Карбишева у Луцьку автобус застряв у снігових заметах. Маршрутку № 11 відкопували зі снігу 40 хвилин.

Рятувальникам зранку довелося рятувати зі снігового полону дві вантажівки і тролейбус.

Патрульні, які несуть службу на стаціонарному посту «Цумань», виштовхали зі снігу легковик «Таврія», що застряг у заметі.

У Володимир-Волинському районі рятувальники витягнули зі снігової пастки вантажний автомобіль

У Ковелі автовоз з причепом, який перевозив два легковики, злетів з проїжджої частини у кювет. Ймовірно, водій не впорався з керуванням через засніжену трасу. Його витягнули на дорогу трактором.

Для розчищення територіальному автошляху  Т-03-03 Луцьк – Радомишль – Демидівка – Дубно кинули «важку артилерію» – роторний снігоочисник та іншу техніку. Ввечері Служба автомобільних доріг у Волинській області повідомила, що зняла обмеження руху на цій дорозі та ще на двох – Т-03-02 та Т-03-05

Метеорологи запевнили, що погода найближчими днями волинян не порадує: у зв'язку з переміщенням активного циклону з Балкан 11-12 лютого на Волині очікується ускладнення погодних умов.

Зокрема, прогнозують:

  • значний сніг,
  • хуртовини з погіршенням  видимості до 500-1000 м,
  • посилення північно-західного вітру до 15-20 м/с.

На дорогах – ожеледиця, снігові замети. Збільшення висоти снігового покриву на 8-15 см.

Про новий житловий комплекс «Оселя Парк» у Луцьку

«Оселя парк» – житловий комплекс преміумкласу, в якому гармонійно поєднується розкіш та сучасний рівень комфорту. Саме тому, понад 30 відсотків квартир тут уже отримали щасливих власників, хоча будівництво ще триває.

Одна з багатоповерхівок вже готова –  ньому вже на 50 % змонтували фасад, завершують штукатурні роботи та заливання стяжок. До 5-го поверху включно вже змонтовані мережі водопостачання та каналізації.  

Активно наздоганяє його сусідній будинок. До заселення обидві багатоповерхівки планують підготувати у першому кварталі 2022 року. Тим часом для третьої висотки будівельники вже заклали фундамент. 

Подробиці – у нашому матеріалі.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів