Поділитись:

Котам корисніше бути веганами, – вчені

Середа, 10 лютого 2021, 01:42
Котам корисніше бути веганами, – вчені

У котів, які не харчуються м'ясом, краще розвинене тіло та міцніше здоров'я, ніж у звичайних.

Такого висновку дійшли вчені з Ветеринарного коледжу Онтаріо та університету Гвелфа у Канаді. Дослідження було опубліковано у науковому виданні BMC Veterinary Research, передає Суспільне.

Зокрема, науковці опитали 1325 власників котів. Серед учасників опитування були ті, хто годує своїх тварин тільки м'ясом, тільки кормом з рослин та власники, які дотримуються змішаного формату.

"Менше котів, котрих годували рослинами, мають шлунково-кишкові та печінкові розлади. Повідомлялося, що коти, яких годували рослинами, мали кращі показники стану тіла, ніж коти, яких годували м’ясом. Більше власників котів, які харчуються рослинами, повідомили, що їхні коти мають дуже гарне здоров’я", – зазначено у роботі.

При цьому, за спостереженнями власників котів-вегетаріанців, відсутність м'яса в раціоні не вплинула на їхнє самопочуття та не спричинила жодних проблем зі здоров'ям

Хоча дослідники відзначають, що дослідження може бути упередженим, оскільки засноване на відгуках та спостереженнях власників котів, однак воно показує, що вегетаріанська дієта не впливає на стан здоров'я тварин. А це твердження спростовує поширені наразі погляди. Автори зазначають, що подальше дослідження дозволить перевірити результати у лабораторних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів