Поділитись:

Держгеокадастр і далі «розбазарює» землю біля Світязю без відома громади

Четвер, 04 лютого 2021, 13:06

Волинський Держгеокадастр продовжує нехтувати думкою Шацької громади та роздає земельні ділянки підставним особам на територіях, які містять промислові запаси піску. 

Про це повідомив t1.ua.

Нагадаємо, 3 лютого ми писали про те, що п'ять осіб в рекордно короткі терміни отримали дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею по 2 гектари. А 4 лютого стало відомо, що ще щонайменше чотири особи отримали документи на ділянки. І знову площа – 2 гектари, і знову землю виділяють фактично в день написання заяв. 

Хоча, нагадаємо, мешканці Шацького району роками чекають на паї, які гарантовані їм законом. 

Нові «щасливі власники ділянок» в курортному районі – Олександр Круліковський, Ольга Сахарук, Андрій Пшава, Наталія Самойліч

Зауважимо, що нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента «Про передачу землі громадам» виконано на відмінно, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади. Тобто, схоже на те, що продовжує своїй схеми в обхід позиції Уряду та продовжує дерибан особливо цінних земель Шацького району.

До слова, проти цього виділення вже виступила місцева громада. Зокрема, у листі від Шацької райдержадміністрації йдеться про те, що в районі планується реалізації низки інфраструктурних проєктів, зокрема, й з залученням грантових коштів. Через це в районі постала необхідність у відкритті піщаного кар'єру. 

«За наявною інформацією в районі села Омеляне Шацького району ймовірно знаходяться промислові запаси будівельного піску... З метою проведення на даній території геологорозвідки, просимо Вас утриматися від надання чи передачі даних земель в оренду або власність юридичним чи фізичним особам», – вказано в документі. 

Схоже, що ми є свідками небаченого земельного дерибану в курортному Шацькому районі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів