Поділитись:

Скандал на Волині: Держгеокадастр виділяє землі з промисловими запасами піску «підозрілим» особам

Середа, 03 лютого 2021, 12:24

На Волині Держгеокадастр видає 10 гектарів землі на осіб, які можуть бути підставними. Ймовірно, це роблять для заволодіння промисловими покладами піску.

Про це повідомив t1.ua

Накази на виділення землі отримали п'ять місцевих громадян (кожному по 2 гектари). Серед них навіть опинилися родичі – Андрій та Анатолій Грубики. Решта отримувачів – Віктор Сакура, Сергій Мокренко, Валерій Носуліч

Насторожує той факт, що громадяни отримали дозволи на землю в день написання заяв, в той час як жителі району роками чекають на отримання паїв, що гарантовані їм законами України.

Зауважимо: нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента «Про передачу землі громадам» виконаний на відмінно, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади. Тобто, схоже на те, що представники Держгеокадастру продовжують втілювати свої схеми в обхід позиції Уряду та продовжують дерибан особливо цінних земель Шацького району.

До слова, проти цього виділення вже виступила місцева громада. Зокрема, у листі від Шацької райдержадміністрації йдеться про те, що в районі планують реалізувати низку інфраструктурних проєктів, зокрема, й з залученням грантових коштів. Через це в районі постала необхідність у відкритті піщаного кар'єру. 

«За наявною інформацією в районі села Омеляне Шацького району, ймовірно, знаходяться промислові запаси будівельного піску... З метою проведення на даній території геологорозвідки, просимо Вас утриматися від надання чи передачі даних земель в оренду або власність юридичним чи фізичним особам», – вказано в документі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів