Поділитись:

Інфекціоніст про коронавірус: на Україну чекає ще кілька хвиль, наступна вдарить по молоді

Четвер, 04 лютого 2021, 09:50
Інфекціоніст про коронавірус: на Україну чекає ще кілька хвиль, наступна вдарить по молоді

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров заявив, що на Україну чекає ще не одна хвиля епідемії коронавірусу. Новий сплеск розпочнеться вже навесні і вдарить в першу чергу по молоді.

В ефірі телеканалу Obozrevatel TV він сказав, що до початку весни захворюваність в Україні знову буде рости.

"Швидше за все в березні, до початку весни, у нас знову буде зростання числа інфікованих. Це буде пов'язано з тією хвилею, яка більше захопить молодих людей. Від мутацій буде залежати, наскільки важко хворітимуть люди. Ті країни, які прищеплюються, мають величезну перевага, оскільки вони захищають свої групи ризику", – зазначив медик.

Він пояснив, що нова хвиля вдарить по молоді, тому що "більш активними людьми як в професійному плані, так і в плані комунікацій, контактів є молодь".

"Ми будемо бачити, як світ потихеньку повертається до звичного життя. Але Україна відстає у вакцинації, відстає у засобах профілактики коронавірусної інфекції, у нас, швидше за все, буде кілька хвиль. Це пов'язано з колективним імунітетом, який буде формуватися поступово. Тобто у нас буде кілька хвиль захворюваності, і в кінці 2021 – на початку 2022 року, швидше за все, зможемо говорити про закінчення активної фази коронавірусної кризи. Але за однієї умови - якщо не виникне такої мутації, до якої ми не готові або яку не передбачаємо", – додав інфекціоніст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів