Поділитись:

Фахівці ВООЗ відвідали продуктовий ринок в Ухані, звідки почався COVID-19

Понеділок, 01 лютого 2021, 04:47
Фахівці ВООЗ відвідали продуктовий ринок  в Ухані, звідки почався COVID-19

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я відвідали ринок морепродуктів у китайському місті Ухань, який вважають місцем  першого спалаху  COVID-19.

До складу інспекційної групи увійшли фахівці в області вірусології, безпеки харчових продуктів та епідеміології, - пише "Суспільне".

"Сьогодні ще одні важливі відвідини ринку морських продуктів "Хуанань" — місця, з яким асоціюється велика кількість випадків (зараження, — ред.), про які раніше повідомлялося", — повідомив член делегації Пітер Дашак у Twitter.

Він висловив сподівання, що завдяки цьому візиту експерти отримають додаткову інформацію про джерела коронавірусу.

Ринок морепродуктів закрили рік тому після спалаху коронавірусної інфекції. Раніше там продавали мʼясо, морепродукти та овочі.

Повний маршрут експертів ВООЗ поки не розголошують, але повідомляється, що вони вже відвідали дві лікарні в Ухані, де було зафіксовано спалах COVID-19. При цьому журналістів, які висвітлюють візит, не підпускають близько до членів делегації.

Зазначається, що фахівці ВООЗ прибули до Уханю в середині січня. Перед тим, як розпочати роботу, вони відбули 14 днів карантину, який завершився 28 січня. Раніше у ВООЗ повідомляли, що представники організації планують відвідати Уханьський інститут вірусології, ринок морепродуктів "Хуанань", лабораторію міського Центру по контролю і профілактиці захворювань та поспілкуватися з першими зараженими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів