Поділитись:

У Китаї журналістці, яка розповідала про епідемію в Ухані, дали 4 роки тюрми

Вівторок, 29 грудня 2020, 02:54
У Китаї журналістці, яка розповідала про епідемію в Ухані, дали 4 роки тюрми

Суд Китаю засудив до чотирьох років ув'язнення громадянську журналістку Чжан Чжянь, яка розповідала світу про те, що відбувалося в Ухані під час спалаху коронавірусу.

Як розповів адвокат Чжан Рен Цюанью, розгляд тривав дві години. Його підзахисну визнали винною у "розпалюванні і провокуванні конфліктів", передає Суспільне з посиланням на DW.

Згідно з офіційним обвинувальним актом, висунутим Народною прокуратурою нового району Пудун в Шанхаї, де було затримано Чжан, після в'їзду Чжан Чжян в Ухань у лютому 2020 року вона неодноразово використовувала "текст, відео тощо" через такі інтернет-ЗМІ, як WeChat, Twitter і Youtube. До списку порушень журналістки прокурори також зарахували "публікацію великої кількості неправдивої інформації" та надання інтерв'ю закордонним ЗМІ для "зловмисного обману щодо нової епідемії коронавірусної пневмонії в Ухані".

Чжан заарештували в травні. На знак протесту проти свого арешту вона вже кілька разів голодувала, що, за словами захисника, призвело до значного погіршення здоров'я. 

Під час локдауну в Ухані Чжан викладала відеоролики, в яких розповідала, що відбувається у місті, надаючи інформацію, якої не було в офіційних китайських ЗМІ. Вона також запускала стріми з вулиць та лікарень міста, показуючи масштаби поширення хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів