Поділитись:

Як знайти загублені місця поховання на цвинтарях Луцька

Вівторок, 26 січня 2021, 20:30

фото ілюстративне 

Існує спеціальна база обліку захоронень, згідно із якою жителі обласного центру Волині можуть відшукати загублені могили рідних чи близьких.

Такий же облік планують зробити найближчим часом і для цвинтарів на території приєднаних до Луцька територіальних громад, – пише ІА "Волинські Новини". 

Як пояснив директор Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування Василь Цетнар, існує спеціальна база з інформацією, де, коли і хто похований на території Луцька.

«Ця інформація є у нас в комп’ютерній базі даних. Будь-яка людина може або подзвонити і запитати, де знаходиться те чи інше поховання за прізвищем, або ж прийти особисто, і ми знаходимо потрібну могилу на прохання», – каже Василь Цетнар.

Однак, з його слів, цієї бази даних у вільному доступі в мережі інтернет немає, оскільки інформацію про місце поховання конкретної людини вважають конфіденційною.

«Виставляти цю інформацію в інтернет ми не можемо, бо це – конфіденційна інформація. Є спеціальна людина, яка займається веденням і оновленням бази даних, і ми надаємо всю необхідну інформацію за вимогою», – каже посадовець.

Так, зателефонувати до комунального підприємства для встановлення необхідної інформації можна за номерами телефонів: +8 (0332) 25 50 35, (0332) 25 50 46.

Окрім того, Василь Цетнар зазначив, що, станом на сьогодні облік поховань потребує оновлення у зв’язку з приєднанням до Луцька територіальних громад, а отже і нових кладовищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів