Поділитись:

Не зовсім про кота й не зовсім у мішку

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 23 січня 2021, 07:40

"Продаю кобилу, робоча, слухняна. 10 років. Фото додаються" (до речі, фото і з возом, і без воза, і на траві, і в хліві, як і годиться для соцмереж). 

"Хто продасть курок-несучок? Потрібно 10 штук. Кидайте фото".

"Продам козу з малим козлом".

"Куплю коня, головне – аби не боявся великих машин".

"Куплю кабанчика, "в'єтнамців" не пропонувати".

Таких оголошення у соцмережах – море. Базар вже давно освоїв терени інтернет-простору, а в карантин – то й поготів. Продавці не скупляться на фото, покупці не скупляться на запитання. Усе, як і притаманно ринку, але в гаджетах – діджиталізація, а що ж. Корова ще в хліві, а вже продана.

А колись, пригадую, покупка чи то порося, чи то курки – то було ціле дійство. Дід готувався до того дня задовго. Спершу треба було підготувати місце, як ото зйомну квартиру після старих орендарів перед новими. Побілити, дошки поміняти, коритце нове збити. Потім дід розпитував в сусудів, пару разів їздив, приглядався. А в день "Х" вставав вдосвіта, заводив вже трохи прогнившого, але ходового "їжа" з коляскою, придумував якусь приспособу для того, аби везти майбутню покупку так, щоби та не вистрибнула, і їхав на базар. Вибирав довго, прискіпливо. Торг був обов'язковим. Ну бо як без нього. А коли привозив щось з базару, кликав дивитися – гордився, ніби впольованим звіром. І, якщо то порося, треба було на нього тричі плюнути, аби росло здоровим. 

Тепер, звісно, все значно простіше. І логічно ж – рухаємося вперед великими кроками. Проте часом таки бракує чогось живого й колоритного, правда? До того ж, треба завжди пам'ятати про кота в мішку, бо ж в інтернеті, буває, продають і купують саме так. І не тільки тварин. 

P.s. Казав мені колись брат, що, якщо я працюватиму в журналістиці, то писатиму про буряки і свиней. Ну от, збулося))

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024