Поділитись:

Латав дах дитсадка й впав: на Волині сільського голову покарали за смерть чоловіка

П'ятниця, 22 січня 2021, 15:02
Латав дах дитсадка й впав: на Волині сільського голову покарали за смерть чоловіка

фото ілюстративне 

Сільського голову на Волині покарали за смерть працівника.

Прокурори Турійського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про порушення Боблівським сільським головою правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини, – повідомили в пресслужбі прокуратури Волині. 

У серпні-вересні 2018 року сільський голова, не залучаючи будівельні організації, які можуть виконувати роботи з підвищеною небезпекою, організував та проводив ремонт даху у дитячому садочку в селі Бобли Турійського району. Роботу цю він доручив 66-річному місцевому жителю, який без укладення трудового договору, медичного огляду, спеціального навчання та без будь-якого захисту від падіння, без спецодягу та спецвзуття приступив до латання даху.

12 вересня 2018 року працівник упав із висоти та загинув. Суд визнав сільського голову винним у цьому злочині та призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк один рік та шість місяців з позбавленням на рік права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій у сфері охорони праці, та встановленням річного іспитового строку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів