Поділитись:

39-річного волинянина судитимуть за державну зраду

Понеділок, 18 січня 2021, 17:00
39-річного волинянина судитимуть за державну зраду

Фото  ілюстративне

Слідчі встановили, що волинянин, який скоїв правопорушення за кордоном, погодився співпрацювати з іноземною спецслужбою.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Перебуваючи на території іноземної держави та потрапивши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, в червні 2019 року чоловік  надав добровільну усну та письмову згоду  співробітникам спецслужби  на конфіденційне співробітництво. 

Діючи у такий спосіб, він вступив в агентурні відносини з закордонною спецслужбою та відповідно створив умови для здійснення розвідувально-підривної діяльності іноземним спеціальним службам на території України.

Слідство вважає, що громадянин на шкоду державній безпеці України надавав представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти нашої держави.

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 39-річним волинянином державної зради (ч.1 ст.111 КК України).

Зауважимо, що санкцією ч.1 ст. 111 КК України за державну зраду передбачено покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проте звільняється від кримінальної відповідальності за державну зраду громадянин України, якщо він на злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024