Поділитись:

На Волині затримали офіцера-хабарника (фото)

Вівторок, 05 січня 2021, 12:37

На Волині викрили у хабарництві начальника відділу обласного територіального центру комплектування та соціальної політики. Затримали офіцера під час отримання 1 000 доларів США неправомірної вигоди.

Про це повідомили на сторінці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України у фейсбуці.

Протиправну діяльність начальника відділу Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної політики (раніше – обласний військовий комісаріат) викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луцького гарнізону Західного регіону України.

Слідство встановило, що, перебуваючи ще на посаді військового комісара районного військкомату, чоловік налагодив корупційну схему: за певну винагороду він сприяв громадянам в ухиленні від проходження військової служби, оформленні відповідних для цього документів, а також у відстрочці призову.

У вівторок, 5 січня, поліцейські затримали начальника відділу обласного територіального центру під час одержання 1000 доларів США неправомірної вигоди.
Наразі військовослужбовець затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів