Поділитись:

Волинські патрульні двічі за вихідні відмовилися від хабарів

Понеділок, 28 грудня 2020, 12:15
Волинські патрульні двічі за вихідні відмовилися від хабарів

Минулих вихідних волинських патрульних двічі спробували підкупити – обидва рази невдало.

Про це йдеться у дописі на сторінці патрульної поліції Волинської області у фейсбуці.

У суботу, 26 грудня, близько 3:00 на автодорозі М 07 Київ-Ковел-Ягодин ковельські патрульні зупинили автомобіль Seat Toledo. У автівки не освітлювався задній номерний знак, а водій не увімкнув світловий сигнал повороту. Крім того, під час спілкування з 31-річним водієм патрульні помітили, що чоловік – нетверезий.

Порушник відмовився пройти освідування на вміст алкоголю в крові на місці зупинки та у медичному закладі. А під час оформлення адміністративних матеріалів кермувальник пропонував патрульним хабаря у сумі 1 500 гривень.

Поліцейські попереджали чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії, однак він не реагував. Після цього патрульні викликали слідчо-оперативну групу Турійського відділу поліції та склали адміністративні матеріали за ч. 2 ст.122 (Порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку) та ч.1 ст.130 (Керування у стані сп’янінням) КУпАП. 

У неділю, 27 грудня у Ковелі, на вулиці Загородній патрульні зупинили автомобіль Opel Ascona, водій якого також прошив ПДР. 

При перевірці документів виявилося, що кермувальник здійснював рух, не маючи при собі та не пред'явивши посвідчення водія на право керування транспортного засобу відповідної категорії, чим порушив п.п.2.1 (а) ПДР України.

Під час складання адмінматеріалів пасажир, який знаходився в авто, підійшов до службового автомобіля та наполегливо пропонував грошові кошти за непритягнення водія до адміністративної відповідальності. Окрім того, пасажир проігнорував неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за свої дії та поклав в кишеню поліцейського жилету купюру номіналом 200 грн. 

Патрульні на місце події викликали слідчо-оперативну групу Ковельського відділу поліції.

Зауважимо, що, відповідно до ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів