Поділитись:

На Волині СБУ блокувала діяльність організованого угруповання, яке тероризувало жителів області (фото)

Вівторок, 29 грудня 2020, 16:02
На Волині СБУ блокувала діяльність організованого угруповання, яке тероризувало жителів області (фото)

Служба безпеки України блокувала у Волинській області діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на насильницькому вимаганні великих сум грошей з місцевих жителів. 

Про це повідомила пресслужба Управління СБУ у Волинській області.

За попередніми даними слідства, групу організували троє засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. До банди вони залучили чотирьох представників кримінальних кіл регіону. 

Встановлено, що зловмисники «вибивали» неіснуючі борги з громадян, у тому числі з підприємців. Для цього фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а також застосовували до потерпілих психологічний тиск і погрожували їм фізичною розправою.

Співробітники СБУ задокументували декілька фактів вимагання учасниками угруповання грошей з потерпілих.

Правоохоронці затримали двох активних членів групи під час отримання чергової суми «данини». 

У ході обшуків у місцях позбавлення волі та за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили мобільні телефони, чорнові записи із доказами протиправної діяльності та гроші, отримані злочинним шляхом. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, готується повідомлення про підозру організаторам та учасникам угруповання.

Також перевіряють причетність зловмисників до вчинення інших тяжких злочинів.

Заходи із документування та затримання зловмисників проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції у Волинській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

На Волині СБУ блокувала діяльність організованого угруповання, яке тероризувало жителів області (фото)На Волині СБУ блокувала діяльність організованого угруповання, яке тероризувало жителів області (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів