Поділитись:

Головне у Луцьку за вівторок, 19 січня

Вівторок, 19 січня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» спеціально для наших читачів ще раз прогорнула стрічку новин і відібрала інформацію про найцікавіші та найважливіші події в Луцьку, про які ми писали у вівторок,19 січня.

Про те, як святкували Водохреще у Луцьку

Зранку віряни стояли на морозі у черзі біля собору Святої Трійці, аби набрати освяченої води. Освячена вода, яку розливають у посуд, замерзала, адже на вулиці – до -16°С. 

Після літургії у храмі хресний хід вирушив до центрального парку на берег Стиру – там мало відбутися велике освячення води. Порівняно з попередніми роками, людей до хресного ходу приєдналося значно менше.

На березі Стиру  митрополит Луцький та Волинський Михаїл звершив чин освячення. Навколо зібралося чимало людей, проте вони не поспішають купатися в ополонці, як це традиційно відбувається на Водохреще. Але ж зрештою сміливці знайшлися.

Після занурення в ополонку відомі волиняни, слідуючи трендам останніх років, виставили свої фото у соцмережах.

Про всі ці події з великою кількістю ексклюзивних фото – у нашому матеріалі «Льодохреща: як освячували воду і лучан (репортаж)»

Про те, як на Світязі готували ополонку для освячення води

Місце облаштовувала братія Свято-Миколаївського храму села Пульмо. Як чоловіки вирізали бензопилами величезну ополонку хрестоподібної форми і встановлювали біля неї хреста і вівтар, теж вирізані з льоду, показав у соцмережі настоятель церкви Олександр Черевко

Більше фото – тут.

Про те, як волинянин показав сусідам свого прутня і тепер заплатить за це 17 тисяч гривень

П'яний чоловік у селі Несвіч проявив «винятковий цинізм»: зняв штани та білизну, продемонструвавши статеві органи сусідам та їхнім дітям, які спостерігали за дійством з вікна. 

Обвинувачений свою вину визнав повністю, розкаявся та просив суворо не карати. За свої «гріхи» чоловік заплатить 17 тисяч гривень штрафу. 

Подробиці скандальної історії – за посиланням.

Про аварію на переході у Луцьку

Легковик Volkswagen не дотримався дистанції під час руху і зіткнувся з Fiat Doblo перед пішохідним переходом на вулиці Ковельській, поруч із перехрестям з вулицею Червоного Хреста.

Внаслідок зіткнення «фольксваген» отримав значні механічні ушкодження. Більше – тут.

Про те, як волинянин ледь не втратив руки через обмороження

Орест Панасюк з села Кисилин нині перебуває у Луцькій міській лікарні. Відвідини товариша для нього ледь не закінчилася трагедією. 

Минулого тижня чоловік пішов в гості до друга, що живе за вісім кілометрів від його дому. Назад повертався лісом і добряче напідпитку. А коли до хати залишилося якихось 50 метрів – впав. До оселі діставався вже рачки – по снігу і в мороз -20. 

Про те, як почувається чоловік, скільки ще жертв морозів є у Луцькій міській лікарні та як не допустити такі наслідки – дивіться у нашому сюжеті

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів