Поділитись:

Головне у Луцьку за понеділок, 18 січня

Понеділок, 18 січня 2021, 21:00
Головне у Луцьку за понеділок, 18  січня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» спеціально для наших читачів ще раз прогорнула стрічку новин і відібрала інформацію про найцікавіші та найважливіші події в Луцьку, про які ми писали у понеділок, 18 січня.

Про те, як у Луцьку позашляховик розтрощив кав'ярню

У Луцьку позашляховик під час різкого повороту, не врахувавши ожеледицю, в’їхав у кав'ярню «Kava Avenue» біля гіпермаркету «Там Там». На щастя, у момент ДТП в кав’ярні, окрім касира, нікого не було, тому обійшлося без постраждалих. Більше – за посиланням.

Пізніше у поліції розповіли, що за кермом BMW X6 перебував 20-річний молодик, який «не вибрав безпечної швидкості руху, був неуважний та не стежив за зміною дорожньої обстановки». Також поліція опублікувала відео моменту зіткнення. Більше інформації – тут.

Про те, що у Луцьку демонтують вивіску скандальної «Юнони»

«Луцькреклама» підготувала проєкт рішення про демонтаж незаконних рекламних конструкцій, серед яких і вивіска приміщення скандального салону «Юнона». Рішення мають затвердити на засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 січня. 

У документі просять зобов’язати власників засобів зовнішньої реклами провести демонтаж рекламних конструкцій, розміщених без відповідних дозволів впродовж 10 днів з дати ухвалення рішення.

Нагадаємо: у вересні 2020 року поліція провела санкціонований обшук у салоні із залученням спецпризначенців. Як з'ясувалося, так званий салон еротичного масажу здійснював діяльність впродовж кількох місяців. Подробиці – тут

Про те, як у центрі Луцька підбріхував «Бім-бом»

Годинник на 9-поверхівці у центрі Луцька показує правильний час, але неправильну температуру повітря. 

На фото видно, що культовий луцький «Бім-бом» стверджував, що температура повітря в місті о 12:10 в понеділок, 18 січня складає -9°C. Тим часом онлайн-синоптики та градусники на вікнах мешканців міста переконували, що в Луцьку в цей час – від -18°C до -20°C. Більше – у нашому матеріалі.

Головне у Луцьку за понеділок, 18  січня

Про те, як волинські поліцейські рятували автомобілістів

На Волині поліцейські офіцери громад у вихідні допомогли водіям усунути технічні несправності автомобілів у складні погодні умови.

«Поліцейський офіцер громади – це той, хто завжди буде тут: я тут знаю всіх водіїв, я тут дружу та працюю, я тут люблю та працюю, я тут піклуюсь про дітей,  я тут живу та працюю. Я завжди тут!», – йдеться у підписі до низки світлин.

Головне у Луцьку за понеділок, 18  січня

Більше фото – за посиланням.

Про те, що у Луцьку хочуть на рік відмовитися від кронування дерев

Скандали навколо кронування дерев у Луцьку не вщухають ось вже рік. Комунальники обрізають дерева, залишаючи ледь не самі стовбури. Активні мешканці міста невтомно обурюються. Розірвати це "порочне коло" збираються під час наступної сесії Луцької міської ради 27 січня.

На розгляд депутатів винесуть проєкт рішення про запровадження річного мораторію на омолоджувальне кронування, який сформували представники фракцій "Європейська солідарність" та "Свідомі". Важливо наголосити, що дія цього мораторію не поширюється на видалення аварійних і потенційно небезпечних гілок або частин стовбурів дерев у місті Луцьку, санітарне та формувальне обрізання дерев та видалення омели з їх крон.

Деталі – тут.

Про дитяче купання на Водохреще

Завтра, 19 січня, християни східного обряду відзначатимуть свято Водохреща. Попри карантинні обмеження, на Волині та в обласному центрі планують традиційні купання в ополонках. Дорослі занурюються самі, а дехто залучає й дітей.  

Журналісти ІА “Конкурент” поцікавилися, наскільки безпечно це для малюків, з якого віку можна привчати дітей до моржування та які дії батьків можуть стати фатальними.  

Про це та багато іншого розповіла завідувачка Луцького центру первинної медичної допомоги Тетяна Кравчук:  

Подробиці – у нашому матеріалі.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів