Поділитись:

Платформа Netflix випустила перший фільм з повноцінним українським дубляжем

Субота, 16 січня 2021, 03:09
Платформа Netflix випустила перший фільм з повноцінним українським дубляжем

Стрімінговий сервіс Netflix випустив перший повнометражний фільм одразу з українським дубляжем та субтитрами. Ним став  американський бойовик Outside the Wire («Треба відступати»), події в якому відбуваються частково і в Україні.

Про таке повідомив міністр культури України Олександр Ткаченко, - пише "Громадське".

Озвучуванням займалася студія Postmodern Production. Минулого року вона та «Tak Treba Production» стали офіційними партнерами стрімінгу і тепер озвучують його фільми українською.

 Міністр переконаний, що Netflix розвиватиметься в Україні і надалі.

«Впевнений, динаміка йде до збільшення співпраці з нами, тож чекаємо на поповнення бібліотеки Netflix українською. І на нові зйомки в Україні. Особливо стрічок про Україну в Україні. А зараз дивімося новинку», — написав Ткаченко.

«Треба відступати» — американський науково-фантастичний фільм 2021 року режисера Мікаеля Гофстрема. Прем’єра відбулась 15 січня. Фільм розповідає про недалеке майбутнє. Головний герой, якого грає актор Ентоні Макі, є офіцером-андроїдом, що намагається зупинити глобальну світову катастрофу.

Головні ролі у фільмі виконали: Ентоні Макі, Дамсон Ідріс, Емілі Бічем та Пілу Асбек. Зйомки стрічки відбувались у 2019 році в Будапешті, а події у ній будуть частково відбуватись в Україні.

 

А от першим мультфільмом з українським дубляжем на Netflx став «Губка Боб: Втеча Губки», що вийшов у листопаді 2020 року. Але тоді озвучку створили для показу в кінотеатрах, однак через пандемію коронавірусу стрічку презентували на стрімінговій платформі.

Netflix в Україні

В Україні сервіс став доступним із початку 2016 року. Наприкінці 2019-го Netflix почав додавати українські субтитри до окремих фільмів і серіалів, як-от «Картковий будинок», «Південний парк», «Вікінги» тощо. Української озвучки чи дубляжу та українськомовного інтерфейсу в платформи не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів