Поділитись:

На Волині побудують завод з переробки картоплі

Субота, 09 січня 2021, 15:45
На Волині побудують завод з переробки картоплі

На Волині, неподалік від кордону з Білоруссю планують побудувати завод з переробки картоплі.

Про це повідомив AgroPortal.ua з посиланням на Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

У Волинській області функціонує 13 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів із зареєстрованих 31. За видами діяльності вони багатофункціональні, надають послуги з обробітку землі, заготівлі молока, кормів, роботи млина та інші.

В результаті роботи проєкту технічної допомоги Європейського Союзу «Ключ до успіху. Покращення економічної ситуації в сільській місцевості Волинської області України і Брестської області Республіки Білорусь шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації» в області у 2018 році було створено два сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи: «Волинська картопля» та «Фундук Волині».

Кооперативом «Волинська картопля» вивчається питання будівництва заводу з переробки картоплі та розпочата активна робота із розмноження сортів картоплі з високим вмістом крохмалю, щоб протягом декількох років створити сировинну промислову зону.

Кооператив «Фундук Волині» націлений на вирощування італійських сортів фундука.  

«Сподіваємося, що зміни до чинного законодавства України сприятимуть розвитку сільськогосподарської кооперації», – зазначають у департаменті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів