Поділитись:

«Волиньобленерго» зібрало 12 кілограмів батарейок і передасть спецзаводу в Європі

Четвер, 26 листопада 2020, 17:11

За результатами екологічного проєкту «Коробочка» 12 кілограмів використаних батарейок, які зібрала команда ПрАТ «Волиньобленерго», перероблять на спеціальному заводі в Європі.

В Україні немає підприємств, які б займалися переробкою та утилізацією батарейок. Ініціатор екологічної програми «Коробочка» громадська організація «Батарейки, здавайтеся» першою в нашій країні дістала дозвіл на переробку небезпечних відходів на спеціальному заводі у Європі. 12 кг «волиньобленергівських» використаних батарейок упакували та відправили на завод GreenWEEE в Румунії, – повідомили в пресслужбі підприємства. 

Частка батарейок у побутовому смітті, здавалося б, незначна, проте вони є джерелом половини токсичних відходів, які утворюються в побутовому смітті. Наприклад, перша коробка батарейок, які зібрали у «Волиньобленерго», врятують від безповоротного забруднення токсичними речовинами землю площею близько одного футбольного поля. Адже у процесі розкладання захисної залізної оболонки солі важких металів потрапляють у ґрунт, а після цього – в продукти харчування або ж у воду, яку ми п'ємо. Ці високотоксичні елементи накопичуються у тілі і призводять до різноманітних захворювань.

Пам’ятайте: в жодному разі не можна викидати використані батарейки у звичайний сміттєвий бак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів