Поділитись:

У луцькій школі сучасне обладнання очищає і мінералізує воду

Неділя, 08 листопада 2020, 17:40

Першу систему доочистки і мінералізації питної води великої продуктивності (більше 600 літрів на добу) уже встановили у школі № 22 міста Луцька.

Про це йдеться на сторінці «Evoda Lutsk» у фейсбуці.

Проєкт, ініційований підприємством «Луцькводокал» і директором Віктором Гуменюком, забезпечуватиме учнів не тільки чистою, але і корисною питною водою. Також чиста вода подаватиметься і в харчоблок, на її основі будуть готувати страви для дітей. У планах – встановлення таких же систем у інших школах і дитсадках. Цю ініціативу можна підтримати, проголосувавши за неї за посиланням.

Пілотний проєкт реалізували у школі №22, де встановили спеціальне сертифіковане обладнання для додаткової очистки, а також два «фонтанчики», з яких діти можуть пити чисту і корисну воду в будь-який час.

Обладнання очищує питну воду від домішок, що можуть накопичуватися у застарілих водопроводах, із допомогою спеціального картриджу. Очистка передбачає видалення хлору, органічних та хлорорганічних сполук за допомогою високоякісного активованого вугілля, очищення на 99% від усіх шкідливих домішок на мембрані зворотного осмосу, знезараження ультрафіолетом, а також насичення очищеної води кальцієм та іншими корисними мінералами.

Якщо цей проєкт стане одним із переможців, на реалізацію ініціативи вдасться залучити близько 250 тисяч гривень, а отже більша кількість навчальних закладів отримає такі системи доочистки та мінералізації води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів