Поділитись:

Пісня «Last Christmas» вперше за 36 років вийшла в топ британського чарту

Субота, 02 січня 2021, 05:35
Пісня «Last Christmas» вперше за 36 років вийшла в топ британського чарту

Пісня «Last Christmas» дуету «Wham!» цього тижня вперше з моменту виходу очолила музичний чарт у Великій Британії. До цього композиція йшла трохи більш як 36 років, що стало абсолютним рекордом із тривалості виходу пісні в музичний топ у країні.

Про це пише Громадське.

За минулий тиждень «Last Christmas» прослухали 9,2 мільйона разів, свідчать дані порталу Official Chart Company. Сталося це на четверті роковини з дня смерті одного з учасників «Wham!» Джорджа Майкла.

Інший учасник гурту, Ендрю Ріджлі, вже заявив, що «приємно вражений, дещо здивований і вкрай радий» тому, що «Last Christmas» нарешті очолила топ британського музичного чарту.

«Це доречна данина композиторському генію Джорджа [Майкла]», якою б він украй пишався», – додав співак.

«Last Christmas» стала піснею, що найдовше в історії британських музичних чартів чекала виходу в топ. Попередній рекорд був за композицією Тоні Крісті «(Is This The Way To) Amarillo», з моменту виходу якої до потрапляння в топ минуло 33 роки й чотири місяці.

Пісня гурту «Wham!», яку кожен із нас хоча б раз чув у житті, була створена Джорджем Майклом у лютому 1984-го та офіційно випущена в грудні того ж року. Одразу після виходу вона вийшла на друге місце в британському музичному чарті.

«Наскільки я розумів, це був хіт номер один», — згадував Майкл в інтерв’ю у 1986 році.

Ріджлі ж у своїх мемуарах пізніше згадував, що емоції його товариша «були такими, наче він відкрив золоту жилу, що, в принципі, й сталося».

З моменту виходу «Last Christmas» із певною періодичністю входила в британський музичний топ-50, як правило, під час різдвяних свят. У 2018 році вона знову стала другою в чарті — але заповітну вершину так і не змогла підкорити.

Хоча знаменита композиція встановила новий рекорд, вона водночас втратила інший – іронічно, що це був найбільш продаваний синґл, який ніколи не потрапляв у музичний топ. Тепер цей рекорд – за «Moves Like Jagger» поп-гурту Maroon 5, який у 2011 році був на другому місці в чарті.

До речі, нині на другому місті в британському музичному топі – ще одна не менш упізнавана різдвяна пісня – «All I Want for Christmas Is You» Мераї Кері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів