Поділитись:

Найкращі сюжети "Конкурента" у 2020 році (відео)

Неділя, 03 січня 2021, 10:00

У 2020 році в інформаційному агентсві "Конкурент" активно запрацював ютуб-канал. Ним опікується редакторка відео-блоку Олександра Куртеєва, журналістка Ольга Кирічок та оператор-монтажер Юрій Фетисов.

Перший рік команди припав на складні часи, оповиті пандемією коронавірусу. Проте наших колег не зупинили жодні труднощі і вони створили чимало чудових сюжетів. Сьогодні ми пропонуємо пригадати деякі з них. 

Як луцькі забудовники крадуть в містян двори

Автівки заполонили луцькі двори та майже зовсім витіснили дитячі майданчики. І якщо сьогодні перепланувати спальні райони, зведені в 70-80-х роках, неймовірно складно, дорого, а подекуди й неможливо, то передбачити паркомісця у нових житлових комплексах реально. Але більшість луцьких забудовників продовжують будівництво багатоквартирних будинків без передбачення для їх мешканців достатньої кількості паркомісць.

 

Луцький автобазар: шукаємо сімейне авто до 6 тисяч доларів

Наприкінці року "Конкурент" запустив цікаву рубрику – огляди луцького автобазару. Журналісти вивчають ціни, спілкуються з покупцями та продавцями, дізнаються різні "фішечки" та секрети. 

Перший епізод став справжнім хітом і спричинив реальний фурор серед глядачів. 

У луцькій кав'ярні працюють "сонячні" офіціанти

У Луцьку відновила роботу кав'ярня "Старе місто", яка знаходиться за адресою: вулиця Драгоманова, 11. Офіціантами у закладі працюють двоє хлопців із синдромом Дауна: 21-річний Андрій Мельник та 19-річний Валентин Новосад.

(Не)жіноча справа: лучанки ламають стереотипи

Напередодні 8 березні, журналісти поспілкувалися з військовою, яка служить у Нацгвардії на рівні з чоловіками, єдиною в Україні футзальною суддею та водійкою тролейбуса. Ці три лучанки розвіяли сумніви та довели – дівчатам під силу будь-які професії.

Оновлене підземелля Луцька: історії, таємниці і сьогодення 

Підземелля, що під Кафедральним костелом Святих Апостолів Петра і Павла, існує більш ніж 400 років. Раніше підземелля були сакральними та оборонними спорудами. А у радянські часи тут зробили склад. Саме через брак повітря багато років тут був жахливий мікроклімат: холод, сирість та грибок на стінах. Тож найперше тут взялися відкривати повітряні продухи.

Нижній ярус підземелля і взагалі майже повністю був затопленим. Після влаштування системи гідроізоляції та водовідведення просох і тепер доступний для туристів. Заступник директора історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Віктор Баюк зазначає, що підземелля має ще багато таємниць. Каже: тут є замуровані гробниці, а за стінами ховаються інші кімнати. Проте найцікавіше: в підземеллі нібито існує ще один – третій ярус. Розгадати усі секрети підземелля наразі неможливо. Треба час та гроші. Тому поки намагаються відновити стіни, підлогу, фрески та вітражі. А вхід до підземелля хочуть зробити із середини костелу, як це й було 400 років тому.

«Мрію їх повернути і спекти для них торт», – волинянка, у якої забрали п'ятьох дітей

Тримісячний Павлик уже другий тиждень у Волинській обласній лікарні один. Про таких, як він, говорять «кров з молоком», бо Павлик доглянутий і гарно набирає вагу. Проте його забрали у мами. У дитини попечена п’яточка. Опік другого ступеня. Мама випадково розлила каву на ніжку дитини.

Павлик плаче день і ніч. Його доглядають мами, які перебувають на лікуванні з дітками, та медичний персонал. Проте він переважно сам. Покинутий. У чотирьох стінах.

Мама хлопчика Наталія Кошетар живе у селі Сокиричі Ківерцівського району. У телефонній розмові просить допомогти повернути сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів