Поділитись:

Вже окремо від ялинки: скандальний капелюх повернули на Софіївську площу

Понеділок, 28 грудня 2020, 05:35
Вже окремо від ялинки: скандальний капелюх повернули на Софіївську площу

На Софіївській площі у Києві знову з'явився капелюх, який раніше зняли з «головної ялинки». Інсталяцію у вигляді капелюха над кріслом встановили поруч з ялинкою.

Про це повідомила директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова у Facebook, передає Громадське.

За її словами, у численних дописах люди просили повернути капелюх, тож його знову встановили на Софіївській площі, вже окремо від ялинки.

Усім охочим пропонують зробити фото під капелюхом та загадати бажання.

«Довжелезна черга стоїть до найкращого символічного місця, де можна загадати бажання під чарівним капелюхом. Символічне фото під найочікуванішим артоб'єктом сезону можна зробити біля головної ялинки країни!», – написала Попова.

Вже окремо від ялинки: скандальний капелюх повернули на Софіївську площу

Що сталось з капелюхом?

Цього року замість традиційної зірки організатори святкового містечка на Софійській площі в Києві вирішили прикрасити ялинку капелюхом. Ігор Добруцький, керівник проєкту Folk Ukraine, що організовує цьогорічне святкове містечко, у коментарі «Радіо Свобода» пояснив: капелюх на ялинці «символізує казку і є немов оберегом для лісових звірів, якими прикрашене дерево».

Однак речник Православної церкви України Євстратій Зоря розкритикував таке оформлення та заявив, що концепція «свідомо замислена так, щоби якнайменше було асоціацій з Різдвом Христовим».

13 грудня капелюха таки зняли з ялинки та замінили його на зірку. Висота нової прикраси – 4 метри 20 сантиметрів. Вона зроблена з алюмінію, важить 60 кг і коштує 75 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів