Поділитись:

Скандальний капелюх із головної ялинки зняли (фотофакт)

Неділя, 13 грудня 2020, 12:00
Скандальний капелюх із головної ялинки зняли (фотофакт)

Зранку 13 грудня капелюх зняли з головної ялинкии країни. 

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці речник ПЦУ Іван Сидор. 

"Чудове свято здорового глузду. Зробімо короткі висновки:

1. Ялинка – не християнський символ, а зірку зображали ще у дохристиянські часи. Отже, якщо на ялинку натягнути чи то шляпу, чи маску, чи корону – християнство від цього аж ніяк не страждає. Це не ображає християн і не віддаляє від Бога.

2. Яке відношення має священник до оформлення різдвяної/новорічної ялинки на Софійській площі? У коментарі до попереднього посту мені нагадували, що Україна – світська держава і навіщо священнику ця ялинка з шляпою?

По-перше, і тоді і зараз висловлюю виключно свої думки. Це ж не заборонено. По-друге, спостерігаю що з надто світської держави ми можемо перетворитися у державу безбожну. Тому хотів би закликати любителів креативу і наукового атеїзму пам‘ятати, що Україна хоч ніколи не була світською державою, але була є і повинна залишитись державою духовною", – написав він. 

Іван Сидор зауважив, що священники не звертали б на це увагу, "якби така композиція з капелюхів, мухоморів і пеньків красувалася чи то в Голосієво, чи на Оболоні чи в будь-якому іншому районі столиці. Але не на Софійській площі, поруч зі святою Софією Київською і прямо над могилою другого українського патріарха Володимира Романюка (який третину свого життя провів в радянських концлагерях)". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів