Поділитись:

Луцькі історики видали книгу про окуповану Волинь

П'ятниця, 25 грудня 2020, 06:57
Луцькі історики видали книгу про окуповану Волинь

Луцькі історики Леся Бондарук, Богдан Зек та Тетяна Яцечко-Блаженко у співавторстві створили книгу "Волинь 1939–1946. Окупована, але нескорена" про один із найважчих періодів у житті Волинського краю.

Як розповіла Суспільному співавторка книги Леся Бондарук, видання містить три частини: хронологію подій, історичні документи та власні матеріали авторів. Каже: кожен автор мав власні теми для опрацювання, однак над кількома матеріалами, зокрема, про масові розстріли у 1941 році у в'язницях Луцька та Володимира-Волинського, працювали спільно.

"Ми отримали пропозицію від генерального директора видавництва "Фоліо" Олександра Красовицького – підібрати колектив, аби висвітлити та показати сторінки волинського життя в 1939–1946 роках", – повідомила історикиня.

Леся Бондарук зазначила, що частина власних публікацій, які увійшли до видання, була написані раніше, а іншу частину історики підготували спеціально для цієї книги.

Зі слів співавторки, важливо було показати всю хронологію подій, які мали вплив на Волинь, однак книга не є повним відтворенням історії області за цей період. Додає: розповіли найголовніше про події на Волині у 1939–1946 роках. Окремим розділом видання, як розповіла одна з авторів, передбачили тему польсько-українського конфлікту в період Другої світової війни.

"Ми обирали найбільш характерні та цікаві документи для видання. Також є невідомі документи, які були оприлюднені вперше саме нами у цій книзі", –підкреслила історикиня.

Над книгою луцькі історики працювали пів року. Видання увійшло до серії "Проєкт Україна", який харківське видавництво формує вже 15 років. Нині книга "Волинь 1939–1946. Окупована, але нескорена" на виробництві, а з 28 грудня з'явиться у продажі в книгарнях та в інтернеті.

Луцькі історики видали книгу про окуповану Волинь

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів