Поділитись:

Головне у Луцьку за середу, 23 грудня

Середа, 23 грудня 2020, 21:00
Головне у Луцьку за середу, 23 грудня

Інформаційне агентство «Конкурент» підібрало для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 23 грудня.

Про те, що Луцькрада розширила права міського голови

У Луцькій міській раді восьмого скликання затвердили Регламент. 

Так, голова профільної комісії Микола Федік зазначив, що при підготовці нового документу за основу брали регламент сьомого скликання. Своєю чергою голова фракції «СВІДОМІ» Тарас Шкітер зауважив, що у пропонованій версії розширюються права міського голови. Проте депутатська більшість не підтримала обранця громади.  

У підсумку регламент затвердили з технічними правками від депутатки фракції «За майбутнє» Юлії Дацюк. Детальніше – за посиланням.

Про відкриття у Луцьку ситуаційного центру поліції

Офіційне відкриття відбулося у середу, 23 грудня. Центр розміщуватиметься на першому поверсі Головного управління Нацполіції у Волинській області. У центрі на постійній основі працюють 25 людей. Тут можна спостерігати зображення з 585 камер, які встановлення в області. Більше інформації – тут.

Про те, як вночі у Луцьку авто знесло частину паркану та ворота

На вулиці Писаревського, 24, вночі водій автомобіля зніс дві секції паркану та ворота і втік. 

На місці події залишилися бампер та номерні знаки. Більше – тут.

Про те, що на меморіалі у Луцьку зрізали всохлі ялинки

У Луцьку на меморіальному комплексі “Вічна слава” вже зрізали деякі аварійні ялинки. Загалом тут знесуть 23 дерева: серед них – 14 ялин. Окрім меморіалу, 12 аварійних дерев зріжуть в “Дубовому гаю”, ще 12 – в “Пташиному гаю”, 16 – біля Теремнівських ставків.

Подробиці – за посиланням.

Про демонтаж Старого ринку у Луцьку

Луцькій міський голова Ігор Поліщук розповів про поточний стан та подальші плани щодо перенесення Центрального ринку. 

«Станом на сьогодні ми маємо законні підстави продовжувати демонтаж. Бо договір припинено, ділянка зареєстрована, і вона належить місту та не перебуває в оренді», – сказав міський голова.

Більше інформації – за посиланням.

Про те, що Луцьку потрібні приватні садочки та добудова школи

Депутати Луцької міської ради схвалили Комплексну програму розвитку освіти на 2021-2024 роки. 

Під час обговорення депутатка фракції «СВІДОМІ» Алла Надточій зазначила, що не бачить у програмі планів на добудову 13-ї школи та будівництво спортивної зали школи № 27. Також вона наголосила на «вічній» проблемі нестачі місць у дитячих садочках та закликала сприяти будівництву приватних дошкільних закладів.

Міський голова Ігор Поліщук відповів, що проєкти щодо добудови обидвох навчальних закладів були подані у Державний фонд регіонального розвитку і очікують фінансування.

Детальніше – у нашому матеріалі.

Про те, що волинська поліція розшукує особливо небезпечного злочинця

Правоохоронці розшукують Жилковського (Власюка) Тараса Олексійовича, 6 жовтня 1975 року народження, жителя Володимира-Волинського, який у травні цього року спричинив чоловікові тілесні ушкодження, несумісні з життям.

Прикмети: зріст – 185-190 см, середньої статури, волосся темне, стрижка коротка. Чоловік може представлятися різними іменами.

Громадян, яким відома будь-яка інформація про місцеперебування небезпечного злочинця, просять невідкладно повідомити за номерами телефонів: 068-947-53-07,  099-142-03-82  або 102.

Головне у Луцьку за середу, 23 грудня

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів