Поділитись:

У Луцьку діти роблять пластиліновий мультик про Різдво (фото)

Середа, 23 грудня 2020, 19:00

Фото Макса Тарківського

Восьмеро луцьких школярів вчаться робити пластилінову анімацію. 

Серія майстер-класів від анімаційної студії "Імаго" за фінансування Українського культурного фонду стартувала у середу, 23 грудня, і триватиме декілька днів. 

На кількагодинних заняттях діти ліпитимуть з пластиліну героїв та декорації, а згодом разом зі своїми наставниками Мар'єю Гвоздєвою-Тивонюк та Леонідом Тивонюком анімуватимуть персонажів. 

Леонід Тивонюк розповідає, що вони з дружиною вже не вперше проводять подібні тривалі майстерки. Але вперше – у рідному місті. Найскладніше зараз впоратися у визначений час. Бо ж роботи багато, а діти часом губляться. 

У студію прибуло 160 кілограмів пластиліну. Це не так багато, як може здатися, каже Леонід, адже на один кадр може іти декілька кілограмів. 

Найперше організатори майстерки ретельно продумали сюжет. Це буде святкова історія про хлопчика, який збирає гроші на подарунок. Далі дітям зробили розкадрування. Як розповідає Леонід, кожен із учасників навчання отримав певне завдання. І хоча діти мають різні погляди на те, що потрібно робити, все ж у підсумку намагаються працювати в одному стилі. 

До зйомок перейдуть вже на наступних зустрічах. Для цього на телефонах встановлять спеціальні програми, які дозволяють робити анімацію. Змонтують фільм, найімовірніше, вже у 2021-му. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів