Поділитись:

Луцькі депутати просять зберегти академію держуправління

Четвер, 17 грудня 2020, 14:28
Луцькі депутати просять зберегти академію держуправління

Депутати Луцькради звернулися до Президента з проханням не передавати Міністерству освіти України академію, яка готує державних службовців.

Про це сказав депутат від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход під час засідання 1-ї сесії міської ради 17 грудня, – повідомляє ІА "Волинські Новини". 

Він попросив колег підтримати звернення до Президента, Верховної Ради та Прем’єр-міністра щодо Національної академії державного управління при Президентові України.

«Ідея звернення виникла тому, що Національна академія державного управління при Президентові України та її регіональні інститути є основним державним навчальним закладом, який готує кадри для органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Серед випускників освітнього закладу є й працівники Луцької міської ради та інших органів публічної влади. Але у листопаді був прийнятий указ Президента, у якому йшлося про те, аби передати цю академію до Міністерства освіти України, а в подальшому – перетворити в підрозділ Київського університету імені Тараса Шевченка», – пояснив депутат.

З його слів, такий указ Президента викликав обурення представників наукової та педагогічної спільноти. Окрім того, небайдужі до долі академії зареєстрували відповідну петицію. Відбулися засідання двох комітетів Верховної Ради щодо цього питання з метою переглянути указ та внести зміни до нього таким чином, щоб Національна академія перейшла в підпорядкування Кабінету Міністрів в частині фінансування і державного замовлення на кадри, а у частині наукової і педагогічної роботи – в управління міністерства освіти.

«Подібні звернення прийняла Волинська облрада, Львівська облрада тощо. Зараз це питання розглядають й у інших місцевих радах. Прошу підтримати це звернення до керівників держави», – звернувся Михайло Наход до обранців громади.

У результаті луцькі депутати звернення підтримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів