Поділитись:

Книгарню «Освіта» хочуть передати у комунальну власність Луцька

Четвер, 17 грудня 2020, 16:45
Книгарню «Освіта» хочуть передати у комунальну власність Луцька

Майнова комісія облради ініціює звернення щодо передачі книгарні "Освіта" у комунальну власність Луцька. 

Про це повідомляє пресслужба Волиньради. 

Директорка комунального підприємства "Освіта" Оксана Грінченко розповіла депутатам, що останні два роки книгарня є збитковою, хоча до цього працювала досить успішно.

"Ми маємо відзнаки усіх губернаторів області та усіх мерів Луцька. Ми завжди платили досить хороші податки, зокрема й податок на прибуток. Ці два роки для нас дуже важкі, адже у 2019 році у нас була судова тяганина і був підірваний авторитет підприємства, а цьогоріч ми понесли збитки у зв'язку із коронавірусом, адже два місяці не працювали. За минулий рік ми маємо невтішні фінансові результати, а саме 90 тисяч збитків, за 11 місяців 2020 року цей показник дещо зменшився і сягає 25 тисяч", – зауважила вона.

Оксана Грінченко розповіла, що наразі у книгарні працевлаштовано 4 працівники, які вчасно отримують заробітну плату, податки та комунальні платежі вони теж сплачують регулярно, переконує вона.

"У нас все з'їдають податки і зарплата. Для того, щоб втриматися на плаву, нам потрібно поповнювати обігові кошти, із цим проханням я неодноразово зверталася до обласної ради. Якщо нам дадуть зараз хоча б тисяч 200 тисяч гривень, щоб ми могли закупити товар та покращити показники своєї діяльності, то ми будемо дуже вдячні", – наголосила вона.

Разом з тим вона озвучує депутатам й іншу проблему, яка потребує вирішення. Мовляв, відкритим також залишається питання ремонту приміщення, яке книгарня орендує у міста Луцька.  

"Приміщення потребує осучаснення та ремонту, воно не може далі перебувати в такому стані, в якому перебувало упродовж останніх 30 років. На початку 2000-х років ми зробили те, що було в наших силах. Зокрема, було встановлено нові вхідні двері, замінено світло, придбано комп'ютерну техніку та касовий апарат. Це все власними силами, але зараз дуже важко це робити самотужки", – наголошує вона.     

У результаті обговорення члени профільної комісії доручили відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності апарату облради підготувати звернення до Луцької міської ради щодо розгляду можливості передачі комунального підприємства "Освіта" із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у спільну власність територіальної громади міста Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів