Поділитись:

Луцьк втратить частину себе: просять зберегти книгарню "Освіта"

Середа, 04 березня 2020, 16:32
Луцьк втратить частину себе: просять зберегти книгарню «Освіта»

У Луцьку просять залишити книгарню "Освіта".

Відповідну петицію зареєстрував Максим Крисюк 3 березня. 

"Збиткова підстава – смішна. За 2019 рік підприємство завершило зі збитками в 95 тис. гривень. В той час, коли на ту ж муніципальну поліцію щороку з бюджету тратять 20/30 млн грн. Жаль, в епоху споживання інстинкт споживання та гігантскі апетити в деяких людей витіснили все людське. Якщо на місці найстарішої в місті книгарні (1959 р.) постане черова піцерія чи гумунітарка, Луцьк нічого не здобуде, тільки втратить частину себе", – йдеться у повідомленні. 

Аби петицію розглянула місцева влада, вона повинна зібрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 13 днів. 

Нагадаємо: у серпні 2018 року Луцька міська рада ухвалила рішення про приватизацію цього приміщення шляхом продажу на аукціоні. Прокуратура оскаржила у суді це рішення. Господарський суд Волинської області назвав рішення міськради незаконним, оскільки на час його ухвалення книгарня "Освіта" мала договір оренди приміщення. Крім того, в Україні діє мораторій на виселення книгарень.

Луцька міська рада подала апеляцію на це судове рішення. Засідання відбулося 21 травня і апеляційний суд відмовив у розгляді.

Книгарня "Освіта" перебувала у приміщенні на проспекті Волі із 1959 року.

До слова, приміщення сусідньої книгарні «Планета» уже продали на аукціоні за 6,4 мільйони гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів