Поділитись:

Головне у Луцьку за вихідні, 12 і 13 грудня

Неділя, 13 грудня 2020, 21:00

Інформаційне агентство «Конкурент» підібрало для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вихідні, 12 і 13 грудня.

Про жорстоку «дівчачу» бійку у Луцьку

В обласному центрі Волині на проспекті Соборності побилися незнайомі жінки, одна з них завдавала іншій удар ногою в обличчя, зламавши ніс. Бійка сталася ще наприкінці квітня, як стало відомо з рішення суду. Винній у скоєнні тілесних ушкоджень призначили покарання у вигляді 150 годин громадських робіт. Детальніше – за посиланням.

Про те, як жартували з капелюха на центральній ялинці України

Капелюх із центральної ялинки Києва вже зняли, а жарти з цього приводу тільки набирають обертів. Ялинка, яка мала символізувати віру у казку, перетворилася в інтернет-мемах на старого Гендальфа, юного Гаррі Поттера та навіть Катю Осадчу. Ми на ІА «Конкурент» зібрали для вас порцію відбірного фейсбук-гумору для гарного настрою цих похмурих вихідних. 

До речі, 13 грудня скандальний капелюх зняли з головної ялинки країни. 

Про те, що «передвиборчий» фонтан у центрі Луцька продовжують оздоблювати

Попри те, що відкриття нового фонтану відбулося ще до виборів, деякі роботи роблять і досі. Наші читачі надіслали світлини, де видно, що навіть на початку грудня шви між плитками фонтану все ще зашивали. Світлини, за словами автора, зроблені у середу, 9 грудня. Двоє робітників допрацьовують незавершені роботи, аби новий луцький фонтан не постраждав у холодну зиму. Подробиці – тут.

Про те, що у Ковелі від коронавірусу померла медсестра

Від коронавірусу у Ковелі померла медсестра Світлана Євтушко

«Коронавірус забрав життя доброї Людини, професіонала своєї справи. Колектив висловлює щирі співчуття родині та близьким. Світла пам’ять про цю чудову Людину завжди житиме в наших серцях. Вічная пам’ять!», – написали на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці.

ІА «Конкурент» також висловлює співчуття рідним і близьким покійної. 

Про масштабну ДТП у Луцьку

У Луцьку в суботу надвечір, 12 грудня, сталася дорожньо-транспортна пригода за участі чотирьох автомобілів. Як повідомили очевидці аварії, на проспекті Відродження, неподалік відділення «Нової пошти» № 14 зіткнулися легковий автомобіль та бус. Внаслідок удару транспортні засоби відлетіли врозбіч, зачепивши припарковані біля дороги автомобілі.

У мережі з'явилося відео з реєстратора, на якому видно, як після удару легковик і бус розлетілися в сторони на десяток метрів через ожеледицю на дорозі і врізалися в інші автомобілі.

Про те, що родині волонтера, який помер від коронавірусу, виплатять 1,5 млн гривень

Для родини фельдшера з Волинської області, який помер внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування України профінансував страхову виплату у розмірі 1 мільйон 576 тисяч 500 гривень за рахунок коштів державного бюджету. Деталі – за посиланням.

Про те, як ківерчанин залишив частину міста без інтернету

У Ківерцях декілька днів частина мешканців не мала зв'язку та інтернету. Річ у тім, що ввечері у четвер, 10 грудня у місті знесли будку «Укртелекому». У вчиненому звинувачують місцевого мешканця. 

«Дорогі мої сусіди, друзі, а також інші жителі міста, які проживають по 103 стороні! Якщо ви є користувачами послуг Укртелекому та у вас не працює з вчорашнього вечора і сьогодні цілий день інтернет/телефон, то я знаю винуватця свята. 

Давайте дружньо подякуємо Володимиру Карловському, який вчора у стані алкогольного сп‘яніння, порушуючи дозволену швидкість у населеному пункті та закони фізики, оскільки розігнав старий автомобіль марки "Жигулі", влетів на всіх парах у будку "Укртелекому" та зніс її на паркан мого подвір‘я!», написала у фейсбуці ківерчанка.

Більше інформації – тут.

Про те, де у Луцьку вночі продають алкоголь

Муніципали зафіксували факт порушення рішення Луцької міської ради щодо заборони продажу алкоголю в нічний час з 22:00 до 08:00. Продавець-оператор АЗС «WOG», що на вул. Рівненській, 22, здійснила продаж алкогольного напою у заборонений час, за що на неї було склали протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ч.2 ст.156 КУпАП. Подробиці – за посиланням.

Про нові екологічні автобуси в Луцьку

Цього тижня прибуло ще три автобуси MAN А21 Lion’s City від підприємства «Санрайз». Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук. Із його слів, наступного тижня ці автобуси виїдуть на маршрути №2, №12, №22. Також найближчим часом очікують постачання нових тролейбусів. Таким чином намагаються вирівняти ситуацію із транспортом, яка виникла у зв'язку із карантинними вимогами. Більше – тут.

Про містичні фото річки Стир

Фотограф Костянтин Семицький показав світлини річки Стир у Луцьку. Роботи переважно чорно-білі, мають певну загадку. На світлинах – Стир під сніговим покривом, оточений деревами з голом гіллям. Є на фото й інші пори року. 

Більше фото – за посиланням.

Про те, як мерзнуть у своїх домівках лучани

У Луцьку мерзнуть більше сотні мешканців будинку. Температура в їхніх квартирах заледве дотягує до десяти градусів. Іще рік тому закрили котельню, яка обслуговувала будинок, усіх мешканців зобов'язали перейти на автономне опалення. Люди купили обладнання, але газ у їхніх квартирах так і не з'явився. Подробиці – тут.

Інші цікаві та важливі новини:

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів