Поділитись:

Перевізники не хочуть пускати автобуси: на Волині просять відремонтувати дорогу

Неділя, 13 грудня 2020, 20:04
Перевізники не хочуть пускати автобуси: на Волині просять відремонтувати дорогу

Ділянка дороги між селами Широке та Бужани, що в Горохівському районі, не ремонтувалася протягом останніх десятиліть, що призвело до майже повного знищення дорожнього покриття.

В останні кілька років ситуація стала критичною, через погане дорожнє покриття перевізники систематично відмовляються обслуговувати єдиний автобусний маршрут, який з'єднує навколишні села з містом Горохів та смт. Мар'янівка. Про це повідомляє Володимир Борачок у петиції, яку він зареєстрував 8 грудня. 

"Жителі сіл Бужани, Ржищів, Скригове та Пілгани, а це більше 2000 людей, не мають стабільного транспортного сполучення з смт. Мар'янівка, що є адміністративним центром територіальної громади та містом Горохів, де значна частина людей працює та реалізовує на місцевому ринку власну продукцію. Молодь масово виїжджає. Пенсіонери, які є найбільш соціально незахищеною верствою населення часто не мають можливості поїхати в місто за медикаментами, оскільки не в кожного є власний транспорт. Аварійний стан дороги ставить під загрозу впровадження будь-яких реформ (медична, освітня та інші) і стримує підприємницький потенціал регіону (люди просто не можуть вивезти свій товар на ринок для реалізації, а заготівельники часто відмовляються їхати)". – зазначив чоловік. 

Відтак він просить відремонтувати ту ділянку дороги, оскільки ямковий ремонт в цьому випадку є неефективним та економічно недоцільним. Кошти для реконструкції дороги чололвік просить облраду виділити вже в 2021 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів