Поділитись:

Вчені створили новий тип імунотерапії, що допоможе у лікуванні онкології

Понеділок, 07 грудня 2020, 00:23
Вчені створили новий тип імунотерапії, що допоможе у лікуванні онкології

Імунотерапія раку досягла значних успіхів, і зараз багато пацієнтів можуть отримати ефективні методи лікування, яких не було десять років тому.  Однак існують певні типи раку, які не реагують на існуючі методи лікування, тому науковці активно працюють над розбробкою нових. 

Про це пише ІА «Конкурент»  з посиланням на дослідження Каролінського Інституту .

Клітини раку мають здатність перепрограмувати імунні клітини так, що це сприяє росту пухлини.  Після багаторічних досліджень вдалося задіяти імунну систему в боротьбі з раком, завдяки чому різні антитіла можуть спровокувати Т-клітини імунної системи для атаки ракових клітин.

Макрофаги - це інший тип клітин, які відіграють критично важливу роль в імунній системі, де вони набирають Т-клітини в область, яка зазнала впливу чужорідних організмів, і регулюють їх функцію.  На жаль, деякі пухлини виробляють способи вимкнення імунної системи, в тому числі змушують макрофаги в пухлині блокувати Т-клітини.

"У  дослідженні ми розробили новий тип імунотерапії, при якому специфічні антитіла активують макрофаги, щоб вони підтримували імунну систему і замість цього вбивали ракові клітини", - говорить автор дослідження Мікаель Карлссон, професор кафедри  Мікробіології, Пухлин та Клітинної біології в Каролінському Інституті.

Дослідження також показує, що NK-клітини, інші важливі клітини імунної системи, в основному активуються за допомогою цієї нової імунотерапії, щоб працювати поряд з Т-клітинами, щоб знищити пухлину, на відміну від існуючих імунотерапій, в яких активуються лише Т-клітини.

 "Також виявляється, що коли NK-клітини активуються макрофагами, їх здатність боротися з раком надзвичайно ефективна", - говорить Мікаель Карлссон.

Ефективність в боротьбі з пухлинами

Дослідження, проведене разом з Університетом Рокфеллера в Нью-Йорку, спочатку було модельним дослідженням.  Потім дослідники застосували своє відкриття до пухлин шкіри людини, щоб проаналізувати можливість перенесення їхніх результатів.

"Ми також можемо побачити, що ці специфічні антитіла запускають людські макрофаги, які, в свою чергу, активують NK-клітини для знищення ракових клітин", - пояснює Мікаель Карлссон.

Отже, ці висновки вказують на те, що нова імунотерапія активує інакшу частину імунної системи порівняно з попередньою терапією, і, сподіваємось, може бути використана в поєднанні з існуючими методами лікування.

 "Колективна робота між NK і Т-клітинами підвищує їх ефективність, що може допомогти лікувати більше видів раку в майбутньому", - підсумовує Мікаель Карлссон.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів