Поділитись:

ООН прогнозує світову гуманітарну кризу у наступному році

Неділя, 06 грудня 2020, 03:49
ООН прогнозує світову гуманітарну кризу у наступному році

Наступного року, через затяжну пандемію коронавірусу, світ може втрапити до гуманітарної  кризи, що  стане наймасштабнішою за останні 75 років.

Такий прогноз озвучив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, - повідомляє "УНН". 

Бізлі виступив на спеціальному засіданні Генасамблеї ООН, присвяченому боротьбі з COVID-19, - спільно з генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедросом Адханомом Гебрейесусом.

"2021 рік в буквальному сенсі буде катастрофічним, виходячи з того, що ми бачимо на даному етапі", - заявив Бізлі, додавши, що десятки країн поставлені перед безпосередньою загрозою голоду.

Він також закликав до того, щоб багаті країни не придушували бідні в боротьбі за вакцини від коронавірусу.

"У наступному році ми не зможемо профінансувати все... тому нам доведеться розставляти пріоритети", - зазначив глава Всесвітньої продовольчої програми.

Раніше на цьому тижні експерти ООН повідомили, що в умовах пандемії в наступаючому році екстрена гуманітарна допомога може знадобитися в цілому 235 млн людей. Число тих, хто її потребує збільшилося на рекордні 40 відсотків в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, говорилося в звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань - "Глобальний гуманітарний огляд 2021 року". Для надання підтримки в фонди допомоги ООН необхідно залучити додатково 35 млрд доларів (понад 28 млрд євро), вважають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів