Поділитись:

Бутусов: НАБУ провело обшуки в структурах Гройсмана

П'ятниця, 04 грудня 2020, 15:37

Національне антикорупційне бюро провело обшуки у справі про хабарі компанії «Укрбуд» в структурах колишнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Обшуки проводили 1 і 2 грудня, написав у фейсбуці головний редактор сайту «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

Далі подаємо його допис без змін:

«Свідчення проти Гройсмана дав Максим Микитась – власник будівельної компанії "Укрбуд", яка отримала у 2017-18 роках вигідні будівельні підряди від уряду. Микитась передав НАБУ і САП свій телефон, документи і дав свідчення про держслужбовців, яким він передавав хабарі. Микитась дав свідчення проти заступника глави Офісу Президента Олега Татарова, заступника начальника експертного центру МВС Костянтина Дубоноса і проти колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, і щодо цих осіб розпочато негайні слідчі дії. За даними Цензор.Нет, також ці показання щодо низки інших осіб з колишньої і нинішньої влади, щодо яких детективи ведуть роботу.

Згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду від 26 листопада, у вересні 2017 го року Микитась зустрівся з прем'єром Гройсманом і пообіцяв йому хабар у вигляді передачі нежитлових приміщень в житловому комплексі "Аристократи" в центрі Києва, на вулиці Євгена Коновальця, 34. Приміщення площею близько 2 000 квадратних метрів оцінюються на ринку не менше ніж у 2 млн доларів. "У подальшому...Гройсман отримав... неправомірну вигоду на суму 75 459 132 гривень", – йдеться в судовому рішенні.

Згідно зі свідченнями Микитася, приміщення були передані структурам Гройсмана 18 грудня 2017 року, і оформлені на Юрія Гижко – підприємця з Вінницької області.

Текст рішення тут.

Джерела Цензор.Нет в НАБУ і САП підтверджують факт відповідного рішення суду та проведення обшуків».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів