Поділитись:

«Це безпрецедентно!»: Генпрокурор зірвала арешт скандального Татарова

Середа, 02 грудня 2020, 16:30
«Це безпрецедентно!»: Генпрокурор зірвала арешт скандального Татарова

Антикорупційні дії детективів Національного антикорупційного бюро України зустріли неочікувану перешкоду у вигляді Генерального Прокурора Ірини Венедиктової.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці головний редактор сайту «Цензор.нет» Юрій Бутусов.

Нагадаємо, 1 грудня детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні нового злочину колишньому народному депутату Максиму Микитасю у справі держкомпанії «Укрбуд».

Далі подаємо допис Юрія Бутусова повністю:

«Операція детективів НАБУ із затримання заступника голови ОП (Офісу Президента, - КонкурентОлега Татарова зірвана – Генеральний прокурор Ірина Венедиктова відсторонила від справи Татарова усіх чотирьох прокурорів САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, - Конкурент), які вели справу Микитася і Татарова, і зробила процесуальним керівником в справі... саму себе!

Це просто безпрецедентно!

Сьогодні о 10:00 детективи НАБУ повинні були затримати заступника голови ОП Олега Татарова. Однак ніяких слідчих дій зробити не змогли – начальник відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків і три прокурори, які вели справу забудовника Максима Микитася, забезпечили підписання угоди зі слідством і прийняли рішення затримати Татарова, без всякого оповіщення були відключені від доступу до цієї справи в електронному реєстрі. Ця інформація підтверджена джерелами Цензор.Нет в НАБУ, САП і ОГПУ.

Як виявилося, вчора вночі генеральний прокурор Ірина Венедиктова відсторонила від справи Татарова усіх чотирьох прокурорів. Процесуальним керівником в справі Венедиктова призначила саму себе, а також в.о. глави САП Максима Грищука, який раніше не займався цією справою.

Цензор.Нет спілкувався зі співробітниками НАБУ і САП, вони шоковані цим рішенням і не знають подібних прецедентів у своїй роботі. По суті, підозрюваний врятований від затримання та притягнення до відповідальності шляхом відсторонення від посади прокурорів у справі!

Президент України Володимир Зеленський, попри підозру НАБУ, відмовляється звільняти або хоча б усувати від роботи заступника глави свого Офісу, якого він призначив куратором роботи правоохоронних органів.

Генеральний прокурор, призначена президентом, втручається в хід розслідування кримінальної справи проти найближчого співробітника президента і блокує підготовлений арешт Татарова.

За даними джерел Цензор.Нет, вчора ввечері в Офісі президента Зеленський провів нараду по справі Татарова, і ОП прийняв рішення його захищати, нібито, у НАБУ немає достатніх доказів.

Однак сьогодні Вищий антикорупційний суд визнав звинувачення Микитася на адресу Татарова і його спільника – експерта МВС Дубоноса достатніми і виніс рішення про утримання Дубонса під вартою на період слідства, або про вихід під заставу в розмірі 1 мільйона гривень. А Дубонос і Татаров проходять по одному епізоду.

Але затримати Татарова і взяти його під варту не можна, тому що всі ті, хто повинен бути прийняти рішення, від справи відсторонені, і зараз новий склад процесуальних керівників вивчатиме справу.

За даними джерел Цензор.Нет, на понеділок генпрокурор Ірина Венедиктова призначила заслуховування справи Татарова і Микитася в ОГПУ, за участі нових процесуальних керівників, із запрошенням відсторонених прокурорів САП. До цього моменту, очевидно, Татаров буде захищений від арешту НАБУ і зможе використовувати своє службове становище для того, щоб продовжити впливати на хід слідства і щоб уникнути кримінальної відповідальності.

НАБУ готує заяву з приводу цієї суперскандальної ситуації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
02 квітня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
19 лютого 2024
14 лютого 2024
27 січня 2024
11 січня 2024
09 січня 2024