Поділитись:

Адольф Гітлер виграв муніципальні вибори у Намібії (фото)

Четвер, 03 грудня 2020, 16:05
Адольф Гітлер виграв муніципальні вибори у Намібії (фото)

Переможцем муніципальних виборів на півночі Намібії став кандидат з незвичайним для сучасних європейців ім'ям - Адольф Гітлер Уунона.

У середу він приніс присягу на Конституції республіки, повідомляє Euronews.

54-річний політик обрався від партії SWAPO в поселенні Омпунджа, оточеному посушливою ​​чагарниковою саваною. Це приблизно у 15 км від адміністративного центру області Ошана. За даними виборчої комісії, Адольф Гітлер Уунона отримав 84,88% голосів.

Адольф Гітлер виграв муніципальні вибори у Намібії (фото)

Перемога кандидата з таким ім'ям викликала великий інтерес насамперед у німецьких ЗМІ, а BILD вдалося поговорити з політиком. Уунона розповів, що так його назвав батько. У дитинстві Адольф Гітлер не відчував ніяких проблем і не вважав своє ім'я незвичайним. Лише через роки він дізнався про лідера нацистської Німеччини, але не захотів міняти документи.

«Це ж не означає, що я прагну поневолити світ», – пояснював Уунона.

Стали відомі і побутові подробиці життя намібійського політика. Рідні та близькі кличуть його просто Адольфом – це поширене ім'я в країні, яка колись була колонією Німеччини. Німецька визнана однією з національних мов Намібії. Гітлер – друге ім'я Уунони. Політик намагався не використовувати його у своїй виборчій кампанії, хоча воно і не могло не увійти до офіційних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як пережити вибори і зберегти нерви: поради

Українці в Facebook масово полюбили інформаційне сміття (дослідження)

Мер – не Бог, але теж любить футбол

Надрукувати
мітки:
коментарів