Поділитись:

«Контрабанді – Так!», – відомий економіст про компроміс між владою і підприємцями

Вівторок, 01 грудня 2020, 16:15
«Контрабанді – Так!», – відомий економіст про компроміс між владою і підприємцями

Український економіст, інвестиційний банкір Сергій Фурса висловив свою думку щодо відтермінування Верховною Радою норми про обов’язкове використання фізособами-підприємцями касових апаратів (РРО або ПРРО). 

Свій допис експерт в області економіки розмістив у фейсбуці

Далі подаємо текст повністю:

«Контрабанді – Так!

Черговий компроміс в парламенті. Цього разу з контрабандистами. Було вирішено, що ще рік продавати контрабанду можна. Перенесли впровадження РРО на рік. А, як відомо, якщо щось перенесли на рік, вважайте, перенесли назавжди. Євробляхери тому живий доказ.

Ну а що, ми ж, Україна – країна компромісів. І нічого в нашу компромісну країну приносити вашу прозорість. Ніякої прозорості. Як кажуть учасники протесту: прозорість вбиває малий бізнес. Ну а що, правда ж. Якщо ваш бізнес побудований на реалізації контрабанди, то боротьба з контрабандою ваш бізнес вб'є. Чиста правда. І депутати це підтвердили. А потім ці ж депутати підуть по ефірах і вимагатимуть збільшити надходження від митниці. І ніяких внутрішніх протиріч у них не буде.

Сьогодні в фаворі контрабандисти. Вивели 300 осіб на вулиці і отримали компроміс.

Паралельно депутати шукають компроміс з корупціонерами. Так і кажуть, шукаємо компроміс у питаннях відновлення антикорупційного законодавства. Ну, тобто, щоб і з корупцією боротися, і ніякого в тюрму не садити. І, чорт забирай, це ж українські депутати, у них вийде.

А завтра під парламент прийдуть антивакцинатори. І з ними треба буде знайти компроміс. І це не жарт. Вони реально завтра прийдуть.

Цікаво, прихильники пласкої Землі готові щось вимагати від українських депутатів? Поки вони щедрі. Чи не своїм же діляться.

Хто ще? Приклад вкладників банку Михайлівський шепоче: прийди і отримай щось. І не важливо, справедливо це чи ні. Хто там ще може домогтися компромісу? Ось судді наполягають, що очищення судової системи від корупціонерів – це зло. І треба шукати компроміс. І з ними знайдемо. Там олігархів змушують офшори прикрити? Так давайте їм зробимо внутрішній офшор, увійдемо в положення, знайдемо компроміс. А то як же ми без своїх олігархів. Хто ж нас захистить тоді?

Хто там ще не шукав компроміс? Всім знайдуть? Ось медреформа повинна була вбити корупцію головних лікарів, але головні лікарі прийшли і домовилися про компроміс. Потім ректори ВНЗ, а, як відомо, в Україні найкращі ВНЗ у світі, прийшли і поставили свого міністра. Щоб компроміс в реформі освіти знайти.

Земельна реформа загрожувала інтересам агробаронів? Тоді так каструємо земельну реформу, щоб все було добре, і в агробаронів не було конкуренції. Вони ж свої, українські барони. Не можна їх ображати.

Знаєте, хто не шукав компроміс? Гонтарева. Вона просто зробила банківську реформу. І тому її ненавидять. І тому у нас зараз найнадійніша банківська система за всю історію, стабільна гривня під час кризи й високі резерви НБУ. Але Гонтарєва в Лондоні, і її ненавидять. А депутати хочуть, щоб їх любили. І шукають компроміс.

Тож парламент дає добро. Женіть контрабанду. Ще рік можна. А через рік що-небудь ще придумаємо. Ще один компроміс».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів