Поділитись:

У Луцькраді обрали секретаря: “СВІДОМІ” та “ЄС” виступили проти (ДЕТАЛІ)

Вівторок, 01 грудня 2020, 11:58
У Луцькраді обрали секретаря: “СВІДОМІ” та “ЄС” виступили проти (ДЕТАЛІ)

У вівторок, 1 грудня, обирають секретаря Луцької міської ради.

Під час сесійного засідання міський голова Ігор Поліщук ("За майбутнє") вніс кандидатуру Юрія Безпятка ("За майбутнє"). 

Мер зазначив, що Безпятко, у разі обрання, буде не лише секретарем, а також візьме на себе повноваження заступника очільника міста та відповідатиме за роботу з прилеглими до Луцька селами.  

Натомість лідер фракції "Громадянський Рух"СВІДОМІ" Тарас Шкітер заявив, що їхня команда не братиме участі у голосуванні, оскільки приналежність і мера, і секретаря ради до однієї політичної сили порушує баланс влади:

"Під час передвиборчої кампанії ви декларували, що після виборів потрібно зняти партійні прапори та працювати на інтереси громади. Але сьогодні ви пропонуєте кандидатуру секретаря з тої ж політичної партії, до якої належите ви самі".

Шкітер додав, що в останні десять років міський голова та депутатська більшість пропонували кандидата на посаду секретаря ради від іншої політичної сили ніж та, яку представляє міський голова. На його думку, це було найкращим свідченням балансу влади. 

"Ми вважаємо, що посаду секретаря ради найлогічніше було б запропонувати другій по чисельності політичній силі – «Європейській солідарності». Лучанам потрібно дати сигнал, що міська рада не партійно-політичний орган, а дійсно представницький орган усіх лучан, незалежно за кого вони голосували", – сказав він.  

Підтримав позицію колеги голова фракції "ЄС" Юрій Моклиця. Він зазначив, що їхня команда також відмовляється брати участь у голосуванні:

"У нес нема претензій до персоналій, але ми закликаємо не підтримувати цю кандидатуру з міркувань, що ви підсилюте власну команду, але не об'єднуєте депутатів".  

Своєю чергою представник "СВІДОМИХ" Михайло Наход запитав у Безпятка, чи готовий він в однаковій мірі підтримувати ініціативи від депутатів з різних політичних сил. Той відповів, що, на його думку, опозиції в міській раді бути не повинно, оскільки депутати прийшли у місцеве самоврядування, щоб вирішувати комунальні та інші проблеми Луцька, а не займатися чварами. 

Разом із цим інша представниця "СВІДОМИХ" Алла Надточій уточнила, чи не вважає сам Безпятко порушення балансу влади той факт, що він і міський голова – представники однієї партії. 

У відповідь Безпятко зазначив, що не говоритиме про партійну приналежність і хоче працювати в команді. 

Натомість голова фракції "За майбутнє" Вікторія Майборода та очільник фракції "Батьківщина" Олександр Козлюк закликали підтримати кандидатуру Безпятка.

У підсумку було сформовано лічильну комісію. Депутати шляхом таємного голосування обирали секретаря.

До слова, "ЄС" та "СВІДОМІ" перебували у сесійній залі, але не голосували в знак протесту проти порушення балансу влади. Також був відсутнім Роман Бондарук ("Слуга народу").

У підсумку за Безпятка проголосувало 26 осіб. Цього достатньо, аби його призначили секретарем Луцькради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів