Поділитись:

Україна та її боротьба з корупційною "пандемією": огляд іноземних ЗМІ

Субота, 28 листопада 2020, 00:30
Україна та її боротьба з корупційною

Цього тижня іноземні ЗМІ рясніли заголовками про Україну та її кроки у боротьбі з корупцією.

Як зазначає Washington Post, Україна здала свої позиції у вічній боротьбі з корупцією. Проте, після недавніх виборів у Америці, українські лідери надіяться на чималу підтримку з боку новообраного президента Джо Байдена. Всю цю несприятливу корупційну ситуацію погіршує нещодавній скандал з Конституційним судом України. Експерти вважають, що президент Володимир Зеленський допустив кілька помилок, в тому числі тиск на керівника Національного банку України, що створили настільки несприятливий клімат у державі.

NBC NEWS теж поділились своїм поглядом щодо нинішньої ситуації у нашій державі. Новинний ресурс наголошує на втраті рейтингу чинного президента Зеленського через незадоволення виборців та іноземних партнерів. Представники Європейського Союзу у свої заявій зазначили, що рішення Конституційного суду ставить під сумнів низку міжнародних зобов'язань, які Україна взяла на себе стосовно своїх міжнародних партнерів, включаючи ЄС.

Варто також зазначити, що через останні події в Азербайджані та Вірменії іноземні ЗМІ почали порівнювати українського президента з лідерами таких країн як Азербайджан та Грузія. Як повідомляє New Eastern Europe, хоча Азербайджан, Грузія та Україна мають різні політичні системи, лідери країн просувають подібну зовнішню політику на уникнення зв'язків з Росією і навпаки – повну інтеграцію з проєвропейськими силами. Усі три країни навіть мають на своїх територіях „заморожені конфлікти”, які спонсоровані Російською Федерацією.

Перейдемо від конституційної кризи до іншої проблеми з якої зіштовхнулась Україна, а саме експорт зерна. Як стверджує World-Grain.com, Україна використала 66,5% своєї квоти на експорт пшениці на маркетинговий сезон 2020-21. Дані також показали, що Україна експортувала 4,5 млн тонн кукурудзи та 3,7 млн тонн ячменю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
14 лютого 2024
27 січня 2024
11 січня 2024
09 січня 2024
27 грудня 2023
13 грудня 2023
29 листопада 2023