Поділитись:

Що іноземна преса писала про Україну на минулому тижні

Вівторок, 24 листопада 2020, 00:17
Що іноземна преса писала про Україну на минулому тижні

Минулого тижня іноземні ЗМІ активно обговорювали навантаженість медичної системи України,  карантин вихідного дня та ріст смертності від COVID-19

Зокрема, видання New York Post пише про те,що Уряд України ухвалив запровадження національного карантину на вихідних у рамках заходів щодо уповільнення поширення коронавірусу. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантин діятиме з 14 до 30 листопада. Рішення означає закриття або обмеження роботи більшості магазинів у вихідні дні. Продуктові магазини та аптеки будуть відчинені. Також працюватиме громадський транспорт. Лікарні прийматимуть пацієнтів. Уряд також посилив обмеження роботи ресторанів, кінотеатрів, тренажерних залів та публічних заходів.

The Washington Post наголошує,що цього місяця в Україні спостерігається експоненціальне зростання кількості хворих на COVID-19, що істотно збільшує навантаження на медичну систему країни.

Після консультацій з експертами уряд обрав модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та зможе запобігти перевантаженню медичної системи.В разі бездіяльності влади вже в середині грудня лікарні не зможуть приймати пацієнтів, тому що місць не буде навіть у коридорах.

Як пише видання The Guardian карантин вихідного дня, який запровадили минулого тижня в Україні, став для центральної влади випробуванням на міцність.Карантин вихідного дня — це абсурд і уряд намагається «коштом малого й середнього бізнесу показати хоч якісь дії».

Radio Free Europe/Radio Liberty пише про те,що Україна подолала рубіж із 10 000 смертей, спричинених COVID-19.

Максим Степанов заявив 18 листопада, що за останні 24 години в Україні було зареєстровано рекордних 256 смертей, пов’язаних з COVID-19, що призвело до загальної кількості жертв до 10122. За його словами, в країні було задокументовано 12 496 нових випадків захворювання на COVID-19, і що ще 535 дітей та 529 медичних працівників захворіли на цю хворобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів