Поділитись:

Що писали про Україну в іноземних ЗМІ минулого тижня

Четвер, 19 листопада 2020, 00:10

Минулого тижня іноземні ЗМІ приділили Україні менше уваги. І це не дивно, адже тема «Конституційної кризи» дещо стихла, позаяк парламент не прийняв жодного законопроєкту, спрямованого на урегулювання ситуації. Крім того, згідно з графіком, на цьому тижні депутати працювали в комітетах, комісіях і фракціях. Це означає, що пленарні засідання, на яких приймаються закони, не проводилися, а, отже, тем для дискусій поменшало. Можна припустити, що назва нашої країни частіше з'являтиметься на сторінках іноземних ЗМІ з понеділка, коли законотворці знову повернуться до сесійної зали. А поки видання обмежувалися лише незначними короткими новинами у контексті того, як країна справляється чи не справляється з пандемією.

Так, видання The Guardian написало стриману замітку про те, що президент Зеленський отримав позитивний результат на коронавірус та знаходиться на самоізоляції в лікарні. Видання передає короткий зміст останнього відеозвернення гаранта з лікарняної палати та зазначає, що «кількість нових випадків зараження коронавірусом почала зростати з кінця вересня і залишалася стабільно високою в жовтні та листопаді, що змусило уряд продовжити дію деяких обмежень до кінця року».

Radio Free Europe/Radio Liberty теж пише про хворобу Зеленського у схожому контексті. Крім того, видання згадує Україну в статті «В Грузії, Україні та Казахстані різко виріс рівень захворюваності на кір». Вони зазначають, що «минулого року в усіх регіонах світу спостерігалося збільшення кількості інфікувань, причому великі спалахи хвороби у дев'яти країнах, включаючи Грузію, Казахстан, Північну Македонію та Україну, становили 73 відсотки від світових випадків». Автори статті посилаються на думку ВОЗ, які, в свою чергу, вважають, що основні причини зростання захворюваності – це слабка медична система та пасивність населення, яке не бажає щеплюватися.

Тепер перейдемо до заокеанської преси. Увага американських ЗМІ уже понад тиждень прикута до результатів президентських виборів, які відбулися 3 листопада. Серед незліченної кількості аналітики, думок експертів та прогнозів політологів щодо майбутнього США знайшлося місце й «українському питанню».

The Washington Post присвятив цій темі цілу статтю під назвою «Післявиборче послання України до Білого Дому: Залиште нас осторонь американських політичних чвар». Автор стверджує, що «Україна часто опинялася в центрі внутрішньоамериканських політичних війн – від імпічменту Трампу до непідтверджених звинувачень в бік Байдена та його сина Гантера через діяльність Рудольфа Джуліані». У своїй статті The Washington Post наводить післявиборчі цитати українських політиків, суть яких незмінна – Україна хоче бути партнером США і розраховує на підтримку Байдена. Також видання вважає, що «українці сподіваються на припинення надходження неоднозначних сигналів з Білого Дому у бік Росії».

Видання New York Post відійшло від теми політики і висвітлило українські новини з точки зору культури. Видання цитує міністра Ткаченка, який висловив бажання добитися для Чорнобильської Зони статусу Світової спадщини ЮНЕСКО. Автор коротко розповідає про трагедію 1986 року та ознайомлює читачів із теперішньою ситуацією в зоні відчуження. New York Post ухиляється від авторських коментарів, посилаючись лише на слова Ткаченка, але, очевидно, що «тема Чорнобиля» є цікавою для міжнародної спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів