Поділитись:

На Волині порізали 13 500 метрів риболовецьких сіток (фото)

Четвер, 26 листопада 2020, 14:03
На Волині порізали 13 500 метрів риболовецьких сіток (фото)

25 листопада, Волинський рибоохоронний патруль знищив 508 од. заборонених знарядь та засобів лову, серед яких більшість складали сітки – 426 од. Окрім сіток, утилізовані також інші популярні знаряддя браконьєрів: 35 од. «екранів», 8 од. «ятерів» та 39 од. інших знарядь, серед яких: «косинки», «кловні», «ості», «підсаки». Загальна довжина сітних знарядь лову склала 13 500 метрів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

Знищувалися знаряддя лову, вилучені згідно з актами виявлення і вилучення безгосподарського майна та конфісковані у порушників за 2 півріччя 2020 року. Сітки порубали та порізали, а згодом їх вивезуть на полігон твердих побутових відходів для утилізації.

На Волині порізали 13 500 метрів риболовецьких сіток (фото)

«Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що з ними робити – повернути порушнику або знищити. Наразі значна кількість адміністративних справ все ще перебуває на розгляді в судах і ми чекаємо на їх рішення», – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

На Волині порізали 13 500 метрів риболовецьких сіток (фото)

За використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Довідково: відповідно до Інструкції щодо здійснення провадження в органах рибоохорони по справах про адміністративні правопорушення, заборонені знаряддя лову порушникам не повертаються, а реалізуються рибогосподарським або іншим організаціям для використання при виготовленні дозволених знарядь лову або знищуються у випадку неможливого використання їх з іншою метою. Знищення вилучених у порушників заборонених знарядь лову, іншого майна, що зберігається в інспекціях рибоохорони, проводиться не рідше одного разу на півріччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів