Поділитись:

На Волині рибалок судитимуть за плітку і щук (фото)

Вівторок, 17 листопада 2020, 15:08
На Волині рибалок судитимуть за плітку і щук (фото)

У період з 9 по 16 листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 25 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє Волинський рибпатруль у фейсбуці.

Зокрема, склали 12 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), сім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Окрім того, оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 4 кг риби та 19 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 15,5 кг водних біоресурсів та 11 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 612 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 2 408 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Так, 12 листопада рибпатрульні викрили грубе порушення Правил рибальства на оз. Сомин Ковельського району, де громадянин рибалив забороненим знаряддям лову. Порушник встиг зловити 4 екз. щуки, чим завдав шкоди на 2408 грн. На особу оформили адмінпротоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

На Волині рибалок судитимуть за плітку і щук (фото)

14 листопада завдяки дзвінку небайдужих громадян на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля викрили порушення на р. Луга Володимир-Волинського району. Так, громадянин здійснював вилов риби знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. Він встиг зловити одну плітку, яку живою випустили у водне середовище.

На Волині рибалок судитимуть за плітку і щук (фото)

На порушника склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватися Правил рибальства, використовувати дозволені снасті та пам’ятати про добову норму вилову. Про порушення повідомляйте на «гарячу лінію» рибпатруля: 067 360 78 40.

Довідково: 

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 602 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів