Поділитись:

На Ковельщині незаконно виловлювали та збували рибу (фото)

Субота, 14 листопада 2020, 19:16
На Ковельщині незаконно виловлювали та збували рибу (фото)

Волинський рибоохоронний патруль продовжує здійснювати рибоохоронні рейди на водойми та ринки області. 12 - 13 листопада 2020 року заходи проведено на території Ковельського району Волинської області.

Так, 12 листопада рибпатрульні викрили грубі порушення правил рибальства. На озері Сомин Ковельського району (Соминський гідрологічний заказник) чоловік ловив рибу забороненим сітним знаряддям. Порушник встиг зловити 4 щуки. Збитки, завдані рибному господарству, склали 2 408 грн.

Того ж дня зафіксовано громадянина, що здійснював аналогічне правопорушення. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству. Інцидент стався на річці Турія, поблизу с. Заріччя Ковельського району.

На Ковельщині незаконно виловлювали та збували рибу (фото)

На осіб оформлено адмінпротоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

Наступного дня, 13 листопада, на ринках міста Ковель рибпатрульними зафіксовано незаконний продаж риби та раків. На Брестському ринку викрито громадянку, яка здійснювала незаконний збут раків без дозвільних документів. На Привокзальному ринку громадянин продавав 15 кг риби пелінгас.

На Ковельщині незаконно виловлювали та збували рибу (фото)

На Ковельщині незаконно виловлювали та збували рибу (фото)

У всіх зазначених випадках продавці не змогли надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби. На викритих громадян складено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

«Крім рибоохоронних рейдів на воді державними інспекторами Волинського рибпатруля постійно проводиться робота з перевірки документів при продажі водних біоресурсів на ринках області, адже можливість безперешкодного збуту незаконної здобичі стимулює розвиток браконьєрства. До того ж купівля риби невідомого походження та не встановленої якості може загрожувати здоров’ю громадян. Тому закликаю жителів Волині бути відповідальними та повідомляти про порушення Правил рибальства, незаконного збуту, продажу заборонених знарядь – за телефоном «гарячої лінії» Управління: (067) 360 78 40», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів