Поділитись:

На Волині чоловік затопив заказник, бо "рятував рибу" (фото)

Понеділок, 16 листопада 2020, 10:20
На Волині чоловік затопив заказник, бо

Волинянин затопив орнітологічний заказник водою зі ставків.

Про це інформує пресслужба Держекоінспекції на Волині. 

Спеціалісти екоінспекції провели позапланову перевірку на території Княгининської сільської ради. Інспектори виявили порушення природоохоронного законодавства під час обстеження орнітологічного заказника "Рокинівський". Зокрема, зафіксували незаконний скид води зі ставків.

Зауважимо, що спуск води зі ставків призводить до різкої зміни гідрологічного режиму заказника, а також до пошкодження природних місць мешкання диких тварин та птахів, занесених до Червоної книги України.

В даних діях вбачається умисне знищення або пошкодження території природно заповідного фонду, відповідальність за яке передбачена статтею 252 ч1 Кримінального кодексу України.

Матеріали перевірки передали до Головного управління нацполіції у Волинській області. Оскільки орендар своєю недбалою поведінкою створює загрозу існування орнітологічного заказника "Рокинівський". Інспекція скерувала звернення Регіональному відділенню ФДМУ у Волинській області щодо розірвання договору оренди гідротехнічних споруд з ФОП Балабух.

Варто зауважити, що підприємець не допустив спеціалістів ДЕІ до позапланової перевірки його діяльності на території заказника. У поясненні Луцькій районній поліції Сергій Балабух зауважив, що він рятував рибу. Проте згідно з умовами договору, він мав би “рятувати” гідротехнічні споруди та вчасно, не зволікаючи, закрити шлюзи.

На Волині чоловік затопив заказник, бо На Волині чоловік затопив заказник, бо

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів