Поділитись:

На ринку у Камені-Каширському чоловік не зміг пояснити, де взяв 35 кг пелінгасу для торгівлі

Субота, 21 листопада 2020, 09:30

19 листопада 2020 року під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі рибою державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля виявили незаконну реалізацію. У продавці не було дозвільних документів.

На ринку у м. Камінь-Каширський громадянин збував 35 кг риби пелінгас. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби. На особу складено протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

«Крім рибоохоронних рейдів на воді державними інспекторами Волинського рибпатруля постійно проводиться робота з перевірки документів при продажі водних біоресурсів на ринках області, адже можливість безперешкодного збуту незаконної здобичі стимулює розвиток браконьєрства. До того ж купівля риби невідомого походження та не встановленої якості може загрожувати здоров’ю громадян. Тому закликаю жителів Волині бути відповідальними та повідомляти про порушення Правил рибальства, незаконного збуту, продажу заборонених знарядь – за телефоном «гарячої лінії» Управління: (067) 360 78 40», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Довідкова інформація

Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів